Ingezonden persbericht


Persbericht

Omzet Qwise 2009 vliegt omhoog

Nettowinst stijgt met 125 procent

Amsterdam, 8 april 2010 - Qwise, specialist op het gebied van centralisatie en virtualisatie, heeft in 2009 een autonome omzetgroei van 31 procent gerealiseerd en zag zijn nettowinst met 125 procent stijgen. Het zijn opvallende cijfers in een IT-markt die in 2009 te maken had met over de gehele linie fors teruglopende bestedingen. Qwise is met name succesvol in de realisatie van complete virtualisatieprojecten.

Qwise boekte in 2009 een omzet van 13,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 31 % in vergelijking met 2008. De nettowinst is ruim verdubbeld. Afgezet tegen het algemene beeld uit de IT-branche in 2009 zijn de cijfers van Qwise opmerkelijk. In 2009 daalde de omzet van IT-dienstverlening gemiddeld met 17 procent. Volgens branchevereniging ICT Office merkten IT-bedrijven in 2009 de recessie pas goed, zijn veel lopende contracten onder druk van klanten opengebroken en tarieven naar beneden bijgesteld.

Virtualisatieprojecten van A tot Z
Bij Qwise is volgens directeur Abram Schermer een tegenovergestelde ontwikkeling merkbaar. "Opdrachtgevers leggen in toenemende mate de verantwoordelijkheid voor volledige IT-projecten bij ons neer. Waar we voorheen werden ingeschakeld voor deelprojecten, voeren we nu voor een groot aantal opdrachtgevers projecten van A tot Z uit en zijn ook verantwoordelijk voor het beheer en de hosting. Elders in de branche zien we contracten uitgekleed worden en een harde prijsconcurrentie, terwijl wij juist merken dat de relatie met bestaande en nieuwe opdrachtgevers inniger wordt en de scope van de samenwerking veel breder."

Sterke en solide IT-dienstverlener
Qwise heeft naam gemaakt als sterke en betrouwbare IT-dienstverlener met bewezen expertise op het gebied van virtualisatie en centralisatie. Tevens levert Qwise een belangrijke bijdrage aan het realiseren van beleidsdoelstellingen die de Total Cost of Ownership van de IT laag houdt. Over de toekomst is Abram Schermer dan ook vol vertrouwen. "2010 kent ook alweer een vliegende start met een aantal grote projecten. Kijken we verder, dan verwachten we met name groei in nieuwe virtuele desktop-concepten, al dan niet als cloud-oplossingen. Qwise zal ook de komende jaren blijven groeien, daarvan zijn we overtuigd."

Over Qwise
Qwise is een gespecialiseerde system integrator die zich toelegt op de centralisatie van de IT-omgeving door middel van virtualisatie, server based computing en web based computing. Hoog opgeleide en ervaren experts zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam en telt 100 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.qwise.nl.


---