Provincie Overijssel


Subsidie voor woningen Zwartewaterland

8 april 2010

De gemeente Zwartewaterland krijgt in totaal 190.000 subsidie van de provincie Overijssel en het Rijk (VROM/WWI) als stimulans voor de bouw van 19 woningen in het project De Sethe.

Gedeputeerde Theo Rietkerk complimenteerde het college van Zwartewaterland met de daadkracht waarmee zij hun bouwplannen op De Sethe ten uitvoering willen brengen.

Pakket stimuleringsmaatregelen

De bouwsector wordt zwaar getroffen door de economische crisis. De verwachting is dat de komende jaren de werkgelegenheid in de bouw nog fors zal teruglopen als gevolg van verminderde nieuwbouw. De provincie Overijssel heeft daarom een pakket van stimuleringsmaatregelen vastgesteld. In dit pakket zit een bedrag van 5.000 euro per woning bovenop de bijdrage van het rijk (VROM/WWI). In Overijssel komen 20 gemeenten voor 1.200 woningen in aanmerking voor een rijksbijdrage. Als voorwaarde voor de bijdrage geldt dat voor 1 juli 2010 gestart moet zijn met de bouw. Provinciale Staten hebben onlangs besloten al deze woningen met een aanvullende bijdrage van 5.000 euro per woning te honoreren.

Bijzonder appartementencomplex

In het project De Sethe gaat het om 19 woningen. Aan het Meppelerdiep, op loopafstand van de historische kern van Zwartsluis verrijst een bijzonder appartementencomplex, met uitzicht over het water. Een complex met een grandeur die past bij het centrum van Zwartsluis.

Met de financiële ondersteuning is de voortgang van het project De Sethe gewaarborgd en de werkgelegenheid ondersteund. De bouw van de 19 woningen levert bijna 40 arbeidsplaatsen op. Bovendien draagt dit project bij aan de leefbaarheid in de kern van Zwartsluis.