Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Afsluiting Lovenpolderstraat

Op 8 april sluit het waterschap de Lovenpolderstraat bij Hoek aan de noordzijde af met een slagboom. Deze slagboom moet de toename van sluipverkeer verhinderen. Doorgaand wegverkeer kan nu gebruik maken van de reguliere route over de N61 en N62.

In geval van een calamiteit is er een nieuwe route gerealiseerd om het industriegebied te ontsluiten. Vandaag wordt ook de Braakmanweg overeenkomstig de provinciale besluitvorming gedeeltelijk onttrokken aan de openbaarheid. Doordat deze weg vervalt als doorgaande route, zou meer verkeer kunnen kiezen voor de Lovenpolderstraat om naar het industriegebied te rijden. Een toename van het sluipverkeer en hoge snelheden van het verkeer op deze weg zijn ongewenst en zorgen voor verkeersonveiligheid. Daarom heeft het waterschap besloten om deze weg af te sluiten. Mensen met economisch belang in dit gebied komen in aanmerking voor een afstandbediening om de slagboom te kunnen bedienen.

Het waterschap wil nog samen met HSV (De Hoekse Sportvereniging) en de gemeente Terneuzen een oplossing zoeken voor het parkeerprobleem bij de voetbalvelden langs de Lovenpolderstraat binnen de bebouwde kom van Hoek.

Middelburg, 8 april 2010