NETASQ ziet omzet voor vijfde jaar op rij groeien


NETASQ Benelux heeft over 2009 omzetgroei gerealiseerd van 76 procent

BREDA, 20100408 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mailsecurity-oplossingen, heeft haar jaarcijfers over het fiscale jaar 2009 bekend gemaakt. Met een totale omzetgroei van 15 procent laat NETASQ voor het vijfde opeenvolgende jaar een groei van meer dan 10 procent zien. In de Benelux is de omzetgroei voor 2009 zelfs 76 procent. Deze cijfers bevestigen de uitgesproken groeiambities van het bedrijf.

NETASQ plukt de vruchten van haar ambitieuze R&D strategie, zoals met de RESTREINT UE kwalificatie die werd toegekend door de Europese Raad en de EAL 4+ certificatie op basis van Common Criteria versie 3.1. Deze Common Criteria certificering wordt gezien als een wereldwijde kwaliteitsgarantie voor bedrijven die actief zijn in de IT-beveiligingssector. NETASQ, de enige Europese leverancier die momenteel in het bezit is van deze kwalificatie en certificatie, onderscheidt zich hiermee van andere aanbieders op het gebied van netwerk- en mailsecurity-oplossingen. Andere ontwikkelingen die bijdroegen aan de groei van NETASQ in 2009 zijn de toetreding tot de Indiase markt en de opening van een nieuw Duits kantoor.

Volgens Rolf van Gent, Director North and East Europe heeft NETASQ de groei in de Benelux onder andere te danken aan een toename van het aantal partners, zo zijn er in 2009 38 nieuwe silver en gold partners aangesteld. Daarnaast is het aantal afgesloten onderhouds- en servicecontracten gestegen met 7 procent.

Van Gent zegt hierover: "Wij hebben in 2009 veel geïnvesteerd in onze organisatie, onze producten en onze dienstverlening. Recentelijk zijn meer dan 80 procent van de deelnemers voor het NETASQ-certificeringsexamen geslaagd en zijn DMZ en Systemec toegetreden als platinum partners. Ook werd ons UTM-portfolio door verschillende media zeer positief beoordeeld en heeft de Europese Raad in December voor onze UTM-oplossing gekozen. Wij verwachten deze stijgende lijn in 2010 vast te kunnen houden. Zo kunnen wij met het lidmaatschap van het Microsoft Active Protection Program een nog hoger security-niveau garanderen."


Over NETASQ
Met meer dan 55.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 750 partners verspreid over meer dan 33 landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com.





Ingezonden persbericht