Consolidate-IT introduceert de GB-1000 van GreenBytes


de betaalbare, energiezuinige high performance storage-oplossing voor zowel primaire opslag als backup

ALMERE, 20100408 -- Consolidate IT, de Value Added 10 GbE Infrastructure Distributor, introduceert een nieuwe betaalbare high performance storage-oplossing, de GreenBytes GB-1000. De GreenBytes GB-1000 is de laatste toevoeging aan de GB-X lijn van GreenBytes en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die geconfronteerd worden met een snel groeiende hoeveelheid data en die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke storage-oplossing die tegelijk ook snel, betaalbaar en zuinig in het energieverbruik is.

GreenBytes verandert de manier waarop we kijken naar high-performance opslag. Al jaren staan high-performance storage-oplossingen bekend om veel spindles van relatief kleine, dure harde schijven. Enorme arrays waren nodig om voldoende prestaties voor niet alleen transactionele databases te leveren, maar ook voor e-mail servers, server virtualisatie-implementaties en andere IOPS intensieve toepassingen.

De GreenBytes cache-technologie maakt hier een einde aan door gebruik te maken van snelle solid state disk (SSD) schijven en hoge capaciteit SATA schijven in combinatie met inline deduplicatie, waardoor de GB-X Series appliances voor zowel backup als voor primaire opslag inzetbaar zijn.
Met een adviesprijs van ¤ 8.900 is de GB-1000, met een capaciteit van 4 TB, een kosteneffectief storage-systeem voor mail, virtualisatie (waar door deduplicatie de efficiency van de disk boven 50:1 kan komen), databases en andere zakelijke toepassingen.

Features als inline deduplicatie en replicatie, gecombineerd met lage footprint, energieverbruik, snelheid, Symantec OST support, geen extra jaarlijkse licentiekosten, een flexibele architectuur die gelijktijdig SAN-en NAS-implementaties ondersteunt (ISCSI, NFS en CIFS) en een uitstekende prijs-prestatie verhouding, maken de GreenBytes tot een fabrikant om rekening mee te houden als flexibele oplossing voor vele hedendaagse uitdagingen op het vlak van zowel primaire opslag als backup.


Over GreenBytes
Voor meer informatie zie www.getgreenbytes.com

Over Consolidate IT
Consolidate IT is een Europees opererende distributeur die zich specialiseert in het leveren van iSCSI storage en infrastructuur oplossingen. De storage en infrastructuur oplossingen in het portfolio zijn beschikbaar in zowel 1 als 10 Gigabit Ethernet waardoor de volledige markt via partners bediend kan worden.
Gevestigd in Almere, onderscheidt Consolidate IT zich als distributeur door de belangen van haar partners te waarborgen en door een uitgebreid scala aan mogelijkheden te bieden op het gebied van producttrainingen, technische support, marketing-, event- en verkoopondersteuning.