Nieuwe Sommelier voor de Gieser Wildeman


NOORDELOOS, 20100408 -- Restaurant de Gieser Wildeman (5 jaar in bezit van 1 Michelin-ster) heeft, na vertrek van Mark ter Haar, gekozen om het 29-jarige talent Guillaume Coret als nieuwe Maître- Sommelier aan te trekken aldus eigenaren Danny Dwarswaard (Wijnmeester) en René Tichelaar (Meesterkok).

Anders dan zijn Franse naam doet vermoeden, is Guillaume geboren in Bilthoven. Via een bijbaantje in de spoelkeuken in aanraking gekomen met de Gastronomie. `Ik heb bij verschillende type horecabedrijven gewerkt en daardoor ben ik met verschillende keukens en smaken in aanraking gekomen. Dit heeft mijn interesse gewekt voor producten, bereidingswijzen en de invloeden die deze op wijnen hebben'.

Door het combineren van wijnen en spijzen merkte hij dat dit een brede specialisatie is en daarom volgde Guillaume de opleiding aan de Academie voor Gastronoom Sommelier bij Peter Klosse (Professor van de Smaak), waar hij het diploma van Wijn & Spijs specialist behaalde.

Samen met de enthousiasme van de keukenbrigade wil Guillaume zich richten op de combinatie van heerlijke gerechten met mooie begeleidende wijnen binnen een prettige ambiance en heeft dat in Noordeloos gevonden. `Vanaf het moment van binnen komen wil ik dat u het gevoel heeft dat u zich helemaal thuis voelt en veel spanning in smaken zult beleven, eten en drinken is immers een feest'.

Guillaume heeft eerder met veel plezier heeft gewerkt zijn Restaurant Goesting in Utrecht en als Sommelier in Restaurant de Hoefslag te Bosch en Duin (1 Michelin-ster).
Nu is het voor hem weer een geweldige uitdaging om zijn kennis te gebruiken en te verbreden in Restaurant de Gieser Wildeman. Daarnaast wil Guillaume jonge mensen enthousiasmeren voor de mooie elementen in het vak.

Ga voor meer informatie naar www.degieserwildeman.nl of bekijk de foto op www.degieserwildeman.nl/library/images/foto_persbericht.jpg