Gemeente Capelle a/d IJssel

Donderdag 8 april om 19.30 uur

Ondertekening coalitieakkoord donderdag 8 april

Op donderdag 8 april ondertekenen de fracties van Leefbaar Capelle, VVD, SGP, ChristenUnie en CDA het coalitieakkoord in het gemeentehuis. Daarmee spreken zij uit dat zij de komende vier jaar samen Capelle gaan besturen. Na ondertekening wordt het motto en de verdere inhoud van het coalitieakkoord bekendgemaakt. Tijdens de bijeenkomst worden de nieuwe wethouderskandidaten voorgesteld.

De wethouderskandidaten en de portefeuilleverdeling op hoofdlijnen zijn eerder al bekend gemaakt. De vijf partijen hebben de volgende wethouderskandidaten:

Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) - Veiligheid, Jeugd en Volksgezondheid Joost Eerdmans (Leefbaar Capelle) - Wonen, Verkeer en Beheer Dick van Sluis (Leefbaar Capelle) - Onderwijs, Wijken, Buurten en Sport Jouke van Winden (SGP/ChristenUnie) - Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Eric Faassen (VVD) - Werk en Inkomen, Cultuur en Economie Tineke Keuzenkamp (CDA) - Financiën en Wmo

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het nieuwe college op 22 april geïnstalleerd. Het nieuwe college gaat direct daarna aan de slag met het maken van een collegewerkplan.

Noot voor de redactie/