Gemeente Nijefurd


Workum

Nijefurd wenst oplossing voor aanblik NOBA in Workum

Het gemeentebestuur neemt soms besluiten die u direct aangaan. Door u of een buurman een vergunning te verlenen bijvoorbeeld. Of juist niet... Een besluit kan ook negatief voor u uitpakken. Als u het niet eens bent met een genomen besluit, dan kunt u bezwaar aantekenen. U kunt dan een bezwaarschrift schrijven. Dat is een brief waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met een beslissing van het gemeentebestuur.
Bij de gemeente Nijefurd zijn twee bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van 21 appartementen op het terrein van de NOBA op Noard 88 t/m 107 in Workum.

Wie een bezwaarschrift schrijft, krijgt de gelegenheid de klachtenbrief toe te lichten tijdens een zitting van de commissie die het bezwaarschrift behandelt. Deze commissie komt iedere maand bijeen en bestaat uit onafhankelijke leden. De zittingen zijn openbaar, maar een besluit neemt de commissie achter gesloten deuren. Op 26 november 2009 heeft de commissie van advies voor bezwaarschriften een hoorzitting gehouden. Het advies van de commissie aan het gemeentebestuur is om van de twee bezwaarschriften één niet ontvankelijk te verklaren, omdat het te laat was ingediend en het andere bezwaarschrift ontvankelijk, maar ongegrond te verklaren. Ongegrond houdt in dat de commissie het bezwaar niet steunt en dat het adviseert om het genomen besluit in stand te laten. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het advies van de commissie op te volgen.

Het college van burgemeester en wethouders wenst een oplossing voor de rommelige aanblik van het Noard. Ook de rotzooi op het achterterrein zien zij graag verdwijnen. Het al eerder genomen collegebesluit om vrijstelling van het bestemmingsplan en tevens bouwvergunning te verlenen voor de bouw van 21 appartementen is aan beide bezwaarmakers en de aanvrager van de vergunning bekend gemaakt.