Gemeente Leudal


Nieuws

Gemeente Leudal werkt met bomen op Nationale Boomfeestdag

In het kader van de 54^ste Nationale Boomfeestdag hebben in totaal 161 leerlingen van groep 7 of 8 van 6 klassen van vijf basisscholen op enkele locaties binnen de gemeente Leudal bomen of bosplantsoen geplant.

Toenmalig wethouder van bogget plant een boom in Heibloem Op woensdag 17 maart deden dit leerlingen van basisschool St. Isidorus uit Haler samen met de basisschool uit Kinrooi, De Beukenhof uit Heythuysen en De Mussenberg uit Horn.

Op donderdag 18 maart staken leerlingen van De Verrekijker uit Ell en de Heihorst uit Heibloem de handen uit de mouwen. Ter plekke was een lid van het college van B&W aanwezig om de leerlingen toe te spreken en aan te moedigen. Daarna gaven medewerkers van de gemeente uitleg over deze bomen en struiken en over de wijze van planten. Overal werden bomen geplant waarbij in Haler een mooi monument werd geopend. De leerlingen van De Mussenberg in Horn hebben geen bomen gepland, zij hebben bomen weggezaagd rondom het Betanie-ven, ter bevordering van de landbiotoop van amfibieën en ter voorkoming van verlanding van het ven.

De boomfeestdag werd dit jaar georganiseerd door het Bezoekerscentrum Leudal in samenwerking met de gemeente.