Gemeente Leudal


Nieuws

Opschoonacties in gemeente Leudal geslaagd

De opschoonacties die op 20 maart jl. in gemeente Leudal plaats vonden zijn zeer succesvol verlopen. Vrijwilligers, zowel volwassenen als jeugd staken de handen uit de mouwen om een stukje van de gemeente zwerfafvalvrij te maken.

burgemeester bedankt de kinderen in Nunhem

Deelnemers waren vrijwilligers van de Wildbeheereenheid Hunsel, Wildbeheereenheid Land van Horne, leden van de Jeugdcontactraad Buggenum in samenwerking met leerlingen van de Antoniusschool in Buggenum en de Dorpsraad Nunhem samen met kinderen uit Nunhem. Buurtcoördinatoren uit Baexem en de Dorpsraden en buurtpreventie uit Neer. Bovendien zijn basisscholen in de gemeente benaderd met de oproep om in de maand april met leerlingen van de groepen 7 of 8 een opschoonactie te organiseren op een eigen gekozen locatie in de buurt van hun school.

Positieve resultaten
Aan de opschoonacties op 20 maart hebben in totaal ongeveer 150 mensen deelgenomen. Zij hebben zo'n 60 m3 aan zwerfafval verzameld.

Thema schoon, heel en veilig
Een schone buurt is ook een leefbare buurt. Maar bijna nog belangrijker is dat een buurt als veilige buurt wordt ervaren. In de gemeente Leudal zijn in diverse buurten buurtcoördinatoren actief die zich bezighouden met de veiligheid in de buurt.

Samenwerking
Voor de acties verzorgde de buitendienst van de gemeente een deel van de materialen, zoals werkhandschoenen. Daarnaast regelde deze dienst de afvoer van het ingezamelde afval. Daarnaast heeft een aantal andere organisaties bijgedragen aan de uitvoering van de opschoonactie. Staatsbosbeheer en de Gemeente Roermond leenden afvalgrijpers uit. De gehele actie werd in opdracht van de gemeente gecoördineerd door Bezoekerscentrum Leudal te Haelen.