Politie Groningen

Donderdag 8 april 2010

Provincie Groningen, 08-04-2010

Hennepkwekerij in bedrijfspand

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Aarhusweg in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van het pand vonden agenten 868 oogstrijpe planten. De kwekerij was professioneel ingericht. Alle goederen zijn in beslag genomen. De planten werden vernietigd.

Eerder die middag werd in de Billitonstraat een kleine kwekerij opgerold. Verdeeld over twee kamers werden 136 hennepplanten aangetroffen, waarvan het overgrote deel stekjes waren. Ook hier zijn de planten vernietigd. De bewoner is aangehouden.

Automobiliste zonder rijbewijs

LEERMENS De politie heeft woensdagmorgen een 21-jarige automobiliste uit Uithuizen betrapt op het rijden in een auto zonder rijbewijs. Agenten zagen de vrouw over de Dieftilweg in Leermens en hadden het vermoeden dat de bestuurster niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit bleek na controle ook te kloppen. De auto waar ze in reed was ook niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Passagier gewond na aanrijding

OUDE PEKELA Bij een verkeersongeval op de kruising Raadhuislaan met de Parklaan in Oude Pekela is woensdagmiddag een 55-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. De Pekelder zat in de auto naast een 50-jarige bestuurster uit diezelfde plaats. Die gaf op de kruising geen voorrang aan een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ulrum. Door de aanrijding sloeg de personenauto over de kop. De 55-jarige vrouw moest zich aan een wond aan haar hand laten behandelen. De vrachtwagenchauffeur klaagde over hoofdpijn. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Automobilist onder invloed

NIEUWESCHANS De politie heeft woensdagmiddag op de Achterweg in Nieuweschans een 38-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Tieners stelen kentekenplaten

VEENDAM De politie heeft woensdagavond twee 15-jarige jongens uit Muntendam aangehouden. Een getuige zag dat het tweetal op straat bezig was met het rechtbuigen van een aantal kentekenplaten en belde de politie. De gele platen waren gestolen van autos bij een autobedrijf aan de Zwaaikom in Veendam. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau waar een stevig gesprek plaatsvond. De pubers zijn overgedragen aan hun ouders.

Fietser gewond na botsing

GRONINGEN Een 45-jarige fietser uit Sauwerd is woensdagmiddag gewond geraakt op de kruising Ebbingestraat met de Turfsingel. De fietser kwam vanuit de binnenstad en reed volgens een getuige door het groene verkeerlicht. Een 34-jarige automobiliste uit Groningen kwam vanuit tegenovergestelde richting en wilde afslaan naar de Turfsingel. Zij zag de fietser over het hoofd. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hardleerse alcomobiliste

VEENDAM - De politie heeft woensdagnacht op de Jakob Bruggemalaan in Veendam een 31-jarige automobiliste uit Veendam aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen haar rijden en controleerden de vrouw. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,5. De verdachte bleek een maand geleden ook al te zijn aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Haar rijbewijs, die zij inmiddels had terug gekregen, werd daarom weer ingenomen. Na verhoor mocht zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen

VEENDAM - De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Veendam aangehouden vanwege betrokkenheid bij een bedreiging. Twee vrouwen ( 19 en 37 jaar) uit Veendam werden voor hun woning op het Adriaan Geertsplein door twee mannen bedreigd. Hierbij zou vuurwapen zijn gebruikt. Na het incident gingen twee verdachten er vandoor. De politie kon één verdachte een paar woningen verdop in de straat aanhouden. In de woning werd geen vuurwapen gevonden. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en is ingesloten voor verhoor. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident en de identiteit van de andere dader.

Vrachtauto overbeladen

DELFZIJL - Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bellingwolde is woensdagmiddag door de politie bekeurd op de Heemskesweg in Delfzijl. De bestuurder reed met een vrachtwagen die overbeladen was. Op de weegbrug bleek dat de vrachtwagen 10.260 kg te zwaar woog. De agenten noteerden een overschrijding 27 procent. De lading betrof puin. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.. Het teveel aan lading is gelost.

Politie controleert voor veilig verkeer


- PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde woensdag 7 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 3022, aantal overtredingen: 252, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1363, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 180 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Slochteren Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 592, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Noordbroek, Provincialeweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.