Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op 31 maart

publicatiedatum: woensdag 7 april 2010

Op woensdagavond 31 maart waren de bijeenkomsten van De Raad. Voor de onlangs nieuw gekozen leden was het de eerste reguliere gemeenteraadsvergadering. Er was weliswaar geen Forum, maar vooraf hield de Rekenkamercommissie in de Trouwkamer een presentatie.

De Vorstin
De Discussie stond in het teken van de perikelen rond het Podium De Vorstin. Wethouder Erik Boog gaf naar aanleiding van vragen van PvdA, CU, GrL, HvH, CDA en LH een toelichting. De gemeente kan niet in de verantwoordelijkheid van de zelfstandige stichting treden. Hij riep alle betrokkenen op om vooral weer met elkaar in gesprek te komen. De gemeente biedt een externe bemiddelaar aan. Met de directie zal een stevig gesprek worden gevoerd over de nog niet sluitende exploitatie.

Parkeerboetes
Dezelfde wethouder deed naar aanleiding van een petitie van de Geuzenbuurt de toezegging om de politie te verzoeken hangende het overleg met de buurt de handhaving van de parkeerregels op te schorten. In de buurt was onrust ontstaan over de parkeerboetes die waren uitgedeeld.

Bestemmingsplan Herziening Noordwesterlijk Villagebied In Het Besluit werd het bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied vastgesteld. De Raad ging ook akkoord met het Definitief ontwerp (DO) Larenseweg. Naar aanleiding van een motie van GroenLinks beloofde wethouder Boog het onderwerp verkeersveiligheid bij scholen/fietsbeleid met de raad in De Discussie te bespreken. De motie, waarin gepleit werd voor richtlijnen, werd daarom aangehouden. De gemeenteraad stemde unaniem in met een motie van D66, waarin de democraten zich zorgen maken over bezuinigingen in de mediasector. Het college wordt opgeroepen om de zorgen voor de werkgelegenheid in Hilversum nadrukkelijk en in het openbaar kenbaar te maken bij de minister.

Zendmast
Het college nam een motie van SP, PvdA, D66, LH en HvH over. Daarin staat dat er voorafgaand aan het verlenen van een ontheffing voor een zendmast op de locatie Meent 8 samen met betrokkenen naar alternatieve locaties moet worden gezocht. Zolang zo'n onderzoek niet heeft plaatsgehad en in De Raad is behandeld, wordt geen ontheffing verleend voor een zendmast op Meent 8.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van de bijeenkomsten van De Raad op 31 maart. Meer informatie staat op www.hilversumbis.nl