Gemeente Haaksbergen


08-04-2010 Nieuwe portefeuilleverdeling

Marcel Diepenmaat en Patrick ten Voorde zijn namens het CDA kandidaat voor een wethouderspost voor de komende vier jaar. Marcel Diepenmaat is al vanaf 2006 wethouder. Patrick ten Voorde was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van het CDA.

Wie de derde wethouder in het Haaksbergse college gaat worden, is op dit moment nog niet bekend. In de loop van deze week zal de VVD hiervoor iemand kandidaat stellen.

Zo'n twee weken geleden was al duidelijk dat het CDA als de grootste partij in de gemeenteraad overeenstemming met de VVD had bereikt om voor de komende vier jaar samen een coalitie te gaan vormen. Vorige week vrijdag maakten de beide fracties in een gezamenlijk persbericht bekend dat ze het eens zijn geworden over de portefeuilleverdeling in het nieuw te vormen college van B&W.

Het CDA houdt de portefeuille Ruimte, waaraan ten opzichte van de huidige verdeling Openbare Werken en Recreatie & Toerisme zijn toegevoegd. Daarnaast krijgt het CDA de portefeuille Samenleving. De VVD krijgt als nieuwkomer de portefeuille Ondersteuning met als hoofdonderdeel Financiën aangevuld met Personeel & Organisatie, Milieu & Afval, Economische Zaken, Bedrijventerreinen en Werkgelegenheid & Inkomen. Deze verdeling komt tegemoet aan de wensen van beide fracties, aldus het gezamenlijk persbericht.

Voor het CDA blijft wethouder Marcel Diepenmaat op Ruimte. Patrick ten Voorde krijgt de portefeuille Samenleving en neemt daarmee een belangrijk deel van de huidige taken van wethouder Han Noordink over. CDA en VVD spreken op dit moment nog met elkaar over de inhoud van het collegeprogramma. Gelet op de uitdagingen in de komende raadsperiode is dat geen eenvoudige zaak. De beide fracties geven de voorkeur aan een zorgvuldige invulling boven snelheid.