Gemeente Haaksbergen


08-04-2010 Goede beoordeling Wmo-loket

Het gemeentelijk Wmo-loket, dat uitvoering geeft aan de Wet maatschappelijke ondersteuning, krijgt een positieve beoordeling van de Stichting Vraagwijzer Nederland. Deze stichting heeft onlangs een groot onderzoek gehouden onder de Wmo-loketten van de Nederlandse gemeenten.

De onderzoekers keken onder meer naar de kenmerken van het loket, de faciliteiten die geboden worden, de personele bezetting, de dienstverlening en het beleid en de strategie. Al met al scoort Haaksbergen een verdienstelijke 25ste plaats op de landelijke lijst van gemeentelijke Wmo-loketten. Een prima resultaat, zeker gezien het feit dat de gemeente Haaksbergen voor de eerste keer aan dit onderzoek heeft meegedaan. Een stimulans ook om de dienstverlening aan de inwoners nog verder te verbeteren.

Bij het Haaksbergse Wmo-loket kunnen mensen terecht met vragen over de Wmo, over welzijnsvoorzieningen of over mogelijkheden op het gebied van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Het Wmo-loket kijkt ook naar inkomensondersteunende mogelijkheden.