Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 08-04-2010

Ramkraak in het paars

SOEST- In de nacht van woensdag op donderdag werd een ramkraak gepleegd bij een winkel. Later werd de buit, een geldautomaat, aangetroffen.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm van een winkel aan de Burgemeester Grothestraat. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen in de verte een auto wegrijden met een geopende achterklep die een oprit opging aan de Stadhouderslaan. De agenten gingen achter deze auto aan en troffen de auto aan zonder inzittenden. In de kofferbak van de gestolen auto lag een mobiel pinapparaat welke vol met paarse verf zat.

Nader onderzoek wees uit dat de pinautomaat afkomstig was uit de winkel aan de Burgemeester Grothestraat. De vloer van de winkel lag vol paarse verf en de mobiele pinautomaat bleek van zijn grondplaat te zijn gerukt en kennelijk was dit de pinautomaat geweest die achterin de auto werd aangetroffen. De omgeving werd afgezet en agenten kamden de omgeving uit. Er werden geen verdachten aangetroffen.

De mobiele geldautomaten zijn voorzien van verfpatronen en wanneer een automaat wordt verplaatst knappen deze. Hierdoor zal het geld direct onbruikbaar worden. Gezien de sporen die zijn aangetroffen, hebben de daders ook paarse verf op hun handen/armen gekregen.

De politie zoek getuigen van deze ramkraak en wil graag weten wie er nu met paarse handen rondloopt. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.

Gewond

SOEST- Op woensdagavond raakte een scooterrijder gewond bij een aanrijding. Omstreeks 19.50 uur reed een 18-jarige man uit Soest over de Steenhoffstraat. Een 23-jarige automobilist uit Soest sloeg plotseling af en zag de 18-jarige man over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man op de scooter liep vermoedelijk een gebroken arm op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.