Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 08-04-2010

Inbrekers overlopen

IJSSELSTEIN Inbrekers werden op woensdagavond 7 april door de bewoners overlopen. Zij gingen ervandoor. Bij onderzoek in de omgeving hield de politie één verdachte aan.

Rond 19.45 uur kwamen de bewoners van een woning aan de Noord IJsseldijk thuis. Zij zagen een verdachte in een auto op de dijk staan en zagen drie andere mannen de woning uitrennen. De verdachte met de auto reed weg, terwijl zijn drie kompanen er te voet vandoor gingen. De bewoners belden 1-1-2, waarna meerdere politie-eenheden ter plaatse gingen en tevens werd een politiehelikopter ingezet.

Een agent zag de auto hem op de Zomerdijk tegemoet komen en gaf de bestuurder een stopteken. Vervolgens werd de verdachte, een 31-jarige Georgiër, aangehouden en zijn auto in beslag genomen.

Bij het onderzoek in de omgeving werden wel spullen aangetroffen die uit de woning waren gestolen, maar de drie andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie schreef op woensdag 7 april in de middag en avond bij twee verkeerscontroles enkele tientallen bekeuringen uit.

Bij de controle op de Symfonielaan in Nieuwegein schreven agenten in totaal negentien bekeuringen uit: rijden door rood licht (2), niet handenvrij bellen (2) en te hard rijden (15).

Bij de controle op de Rondweg in Houten reden vijfentwintig automobilisten te hard en zij werden bekeurd.