Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 08-04-2010

Meisje overleden na ongeval

MAARSSEN Een fietsend meisje kwam op woensdag 7 april om het leven na een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 15.45 uur fietste een 13-jarige meisje uit Maarssen aan de rechterzijde van de weg over de Dr. Plesmanlaan in de richting van de Rembrandtsingel. Over de rijbaan reed een 46-jarige man uit Maarn met een kiepwagen. Voor een zebrapad stopte de vrachtwagenchauffeur om mensen over te laten steken. Toen naar zijn idee de weg weer vrij was, trok hij op en kwam in botsing met het 13-jarige meisje, waarbij zij ernstig gewond raakte. Hoe het meisje voor de kiepwagen terecht kwam, is in onderzoek.

De hulpdiensten gingen ter plaatse. Door ambulancebroeders werd het meisje nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten, zij overleed ter plaatse. De vrachtwagenchauffeur is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. In belang van het onderzoek wordt aan getuigen van het ongeval verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Overval

MIJDRECHT Aan het eind van woensdagavond 7 april pleegden twee mannen een gewapende overval op een horecagelegenheid.

Rond 23.55 uur was een medewerker van een horecagelegenheid aan de Hoofdweg aan het afsluiten. Plotseling kwamen twee mannen de zaak binnen, zij bedreigden hem met een vuurwapen en mishandelden hem. Daarna gingen zij er met een geldbedrag vandoor.

Na de melding stelden agenten een onderzoek in de omgeving in, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een politiehond en een warmtebeeldkijker. Door de politiemeldkamer werd een Burgernetactie opgestart. Al de inspanningen leidde niet tot de aanhouding van de verdachten.

Signalementen


1) Lichtgetinte jongen van 16-18 jaar, 1.70-1.75 meter en tenger postuur. Hij droeg donkere kleding en had een zwarte capuchon op;


2) Jongen van vermoedelijk 16-18 jaar, 1.70-1.75 meter en tenger postuur. Ook hij had donkere kleding aan, maar had een grijze capuchon op.

Aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van de Hoofdweg hebben gezien of die hen menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verdacht

VINKEVEEN Agenten hielden op woensdagmiddag 7 april drie personen aan op verdenking van drugshandel.

Rond 15.35 uur kreeg de politie de melding dat er op de Plevierenlaan tussen de drie inzittenden van een busje en een auto kennelijk in drugs werd gehandeld. Ter plaatse troffen agenten inderdaad het busje en de auto aan. In de auto zat een 31-jarige vrouw uit Arnhem en bij onderzoek in de omgeving werden de andere twee verdachten aangetroffen. Dat waren twee mannen van 39 jaar uit Utrecht en een 54-jarige Brit. Bij fouillering werd wel een behoorlijk geldbedrag aangetroffen, maar geen drugs. De verdachten werden voor onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Omdat de agenten vermoeden dat zij de drugs mogelijk in de omgeving hadden gedropt, stelden zij met een drugshond een onderzoek in. Daarbij werden geen drugs aangetroffen. Daar de verdachten niets ten laste kon worden gelegd, werden zij in vrijheid gesteld.

Bijna zes keer te veel

WILNIS Een automobilist had op woensdagvond 7 april niet alleen een slok te veel op, maar hij bleek helemaal geen rijbewijs te hebben.

Rond 19.50 uur controleerden agenten een 31-jarige automobilist uit Mijdrecht op de Oudhuijzerweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 515 ug/l, bijna zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek de Mijdrechter in het geheel geen rijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.