Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 08-04-2010

Vrouw lastiggevallen

UTRECHT De politie is dinsdag 6 april op zoek geweest naar een man die een vrouw had lastiggevallen op een fietspad tussen Groenekan en Voordorp. De politie kreeg een melding dat een 19-jarige vrouw uit Utrecht tijdens het skeeleren was lastiggevallen door een, voor haar onbekende man. Zij skeelerde rond 19.45 uur over het fietspad dat parallel loopt met de A27. Ter hoogte van het spoorwegviaduct werd zij lastiggevallen door een man. De vrouw is vervolgens naar huis gegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Agenten hebben nog naar de man gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. De politie zoekt getuigen die de man voor of na het incident hebben gezien. Met name zoekt de politie een wielrenner en twee vrouwen die op hetzelfde tijdstip aan het hardlopen waren. Signalement van de verdachte is: man, blanke huidskleur, ongeveer 17 /18 jaar oud en blond kort haar. Hij droeg een licht grijs vest met capuchon. Op het vest zat een grijskleurige print. Heeft u informatie, neem dan contact op met de recherche van de politie Utrecht via 0900-8844.

Baldadigheid

UTRECHT In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 april heeft de politie drie jongeren een bekeuring gegeven voor baldadigheid. De politie kreeg rond 04.15 uur via cameratoezicht een melding dat jongeren fietsen vernielden en vuilniszakken in het water hadden gegooid. Op de Oudegracht troffen agenten een groep van vier jongeren in de leeftijd van 20 en 21 jaar uit Utrecht, Arnhem en Huissen aan. Drie van hen bekenden de vernielingen en kregen een bekeuring.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto is de fietser gewond geraakt. Een automobilist reed op woensdag 7 april rond 15.50 uur over de Amsterdamse Straatweg. Toen hij rechtsaf de Acaciastraat in wilde rijden zag hij een 38-jarige fietser uit Nieuwegein over het hoofd. De Nieuwegeiner raakte licht gewond aan zijn arm en is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor controle.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op woensdag 7 april tussen 13.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Zeven automobilisten kregen een bekeuring voor o.a het niet kunnen tonen van het rijbewijs, kapotte uitlaat en niet handsfree bellen. Een 39-jarige automobilist bleek een rijontzegging te hebben en is aangehouden.