Gemeente Echt-Susteren


Bericht van de formateur Echt-Susteren

Â

Formateur Henk Maessen constateert dat alle partijen met een positieve en constructieve instelling hebben deelgenomen aan de eerste informatieronde. Vanwege deze positieve en constructieve instelling bij alle partijen, zal zijn aanpak als formateur deze keer anders zijn dan vorige keren.

Â

De formateur wil eerst proberen om met alle partijen overeenstemming te bereiken over de inhoud van een raadsakkoord. Het raadsakkoord is een kader op hoofdlijnen voor de periode 2010 â 2014, waarin alle fracties zich kunnen vinden en dat door alle fracties kan worden gesteund. De basis voor dit raadsakkoord wordt gevormd door de Kadernota 2010 en uitkomsten van de eerste gespreksronde. Het raadsakkoord kan dan voor een nieuw college de onderlegger vormen voor het collegeprogramma.

Â

De formateur nodigt daarom alle partijen uit voor een vervolggesprek. Zoals gezegd is het doel van die vervolggesprekken overeenstemming te bereiken over de inhoud van een raadsakkoord. Een concept-raadsakkoord wordt nu voorbereid. De partijen zullen dit concept-raadsakkoord ontvangen vóór het vervolggesprek.

Â

Na deze tweede gespreksronde zal de formateur zijn advies over de coalitievorming uitbrengen en een definitief voorstel voor een raadsakkoord doen. Alle partijen zullen worden gevraagd op beide stukken te reageren. Naar aanleiding van de reacties op zijn advies, zal de formateur het initiatief nemen tot het vormen van een coalitie.

Â

Â