Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-04-2010

Politie arresteert man uit Zegge met 130 gram amfetamine in huis

ZEGGE: De politie heeft woensdagavond rond 18.00 uur een 48-jarige inwoner van Zegge gearresteerd wegens drugsbezit dan wel drugshandel. Surveillerende agenten werden aan het einde van de middag door enkele omwonenden aangesproken die bij een woning een verdachte auto hadden gezien. De agenten controleerden vervolgens beide inzittenden daarvan, een 25-jarige man uit Bosschenhoofd en een 20-jarige vrouw uit Oud Gastel. Ze bekenden kort daarvoor enkele grammen speed te hebben gekocht, daarvoor werd de man aangehouden. In het daaropvolgende onderzoek werd in de woning van de man uit Zegge ruim 130 gram amfetamine aangetroffen. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Twee Roemenen proberen dure digitale camera te stelen

BREDA: Twee Roemenen van 29 en 34 jaar zijn woensdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden bij een elektronicazaak aan de Kruisvoort. Ze
probeerden er met een dure digitale camera vandoor te gaan, maar beveiligers hadden dat in de gaten. Het tweetal had een geprepareerde tas bij zich. Vermoedelijk hebben ze eerder op de dag ook al
geprobeerd een camera in de winkel te stelen. De Roemenen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Dronken Belgische automobilist blijkt erg hardleers

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur een 40-jarige automobilist uit het Belgische Pieton aangehouden, nadat hij werd betrapt op dronken rijden. Bij een controle op de Concordiastraat blies hij 980 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De Belg bleek erg hardleers, want surveillerende agenten zagen hem rond 01.00 uur in zijn auto op de Wilhelminasingel rijden. Dit terwijl zijn rijbewijs dus was afgenomen en hij een rijverbod van twaalf uur had gekregen. De Belg mocht opnieuw mee naar het bureau.

Tweetal zorgt voor overlast op Middellaan

BREDA: Op de Middellaan hebben agenten woensdagavond tegen 22.00 uur twee mannen aangehouden. Na een melding over hulpgeroep bleek een
22-jarige Bredanaar helemaal de weg kwijt te zijn, na het gebruik van GHB. De man was agressief, nauwelijks aanspreekbaar en had geen ID bij zich.
Bovendien bleek dat hij nog een boete van ruim 500 euro te hebben openstaan. De man verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Zijn maat, een 25-jarige inwoner van Dorst, had een boksbeugel bij zich en mocht ook mee naar het bureau. Daar heeft een arts de Bredanaar nog onderzocht, maar niets bijzonders geconstateerd.

Vervelende ex vernielt autoruiten en uit bedreigingen

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar is donderdagmorgen kort na 04.30 uur aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De man sloeg enkele ruiten van de auto van de vader van zijn ex-vriendin kapot. Dat gebeurde bij een woning in de wijk Overkroeten. Ook bedreigde hij de vrouw, die binnen was, woordelijk toen hij voor het huis stond. Na het incident stapte hij als passagier in een auto die wegreed. Op de Backer en Ruebweg kon de auto achterhaald worden. De bestuurder ervan, een 33-jarige Bredanaar, werd ook gecontroleerd en hij bleek onder invloed van alcohol. Daarop werd ook hij gearresteerd. De 29-jarige man is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval met scooter op Charleroistraat

BREDA: De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval met een scooter maandagavond rond 19.00 uur op de Charleroistraat. Zoals eerder gemeld is daarbij een 16-jarige Bredase jongen zwaargewond geraakt. Getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Een 17-jarige jongen uit Breda werd na het ongeval aangehouden; hij bestuurde de scooter waar het slachtoffer vanaf viel. Daarbij kwam de jongen, die geen helm droeg, hard op zijn hoofd terecht. Hij ligt met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis; de politie heeft hem nog niet kunnen spreken. In eerste instantie werd gemeld dat de bestuurder vermoedelijk een zogeheten wheely maakte, maar tot op heden is dat niet door getuigen bevestigd. De 17-jarige jongen zelf zegt normaal gereden te hebben en niet te weten waardoor de jongen van zijn scooter viel. Hij is na verhoor heengezonden.

De politie komt graag in contact met mensen die het ongeval
daadwerkelijk hebben zien gebeuren, zodat de toedracht ervan hopelijk duidelijk wordt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-04-2010 11:03 | © Regio Midden en West Brabant |