Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 08-04-2010

Verkeerscontroles op N379

DRENTHE Politie Drenthe heeft de afgelopen weken extra gecontroleerd op de N379 (Gasseltenijveen-Zwartemeer).Uit onderzoek is gebleken dat er op deze weg stelselmatig te hard wordt gereden. Ook de komende weken zal het verkeer op de N379 gecontroleerd worden op hun snelheid.

Controleren op basis van onderzoek

Het controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor de hele provincie Drenthe de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd. De N379 is hier één van.Door het verkeersgedrag van weggebruikers juist op die wegen te controleren, wil Politie Drenthe een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Dat kan de politie niet alleen. Iedere verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

N379

De N379 aangemerkt als een gevaarlijke weg. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat ongevallen op deze wegen vaak samen gaan met hoge snelheidsovertredingen. De komende weken gaat het verkeershandhavingteam zich onder andere extra toespitsen op de N379. Dit betekent niet dat de politie niet meer controleert in de rest van de provincie. De N379 krijgt de komende tijd extra aandacht.

Weten waar de politie controleert? Kijk opwww.verkeerhandhaving.nlbij controles.

Rood licht controle Zuidlaren

ZUIDLAREN Na diverse meldingen heeft de politie gecontroleerd in het verkeer op de Stationsweg in Zuidlaren, nabij de Mensinge. Er werd toezicht gehouden op de verkeerslichten. Bij die verkeerslichten steken veel kinderen over om bij een nabijgelegen basisschool te komen. Het is gebleken dat bestuurders op die plaats weinig tot geen rekening houden met overstekende kinderen en gewoon door rood rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op. In totaal zijn er vijf boetes uitgeschreven voor het rijden door rood licht. De politie zal dit de komende tijd in de gaten houden. Ter plaatse staan ook ouders met een geel hesje om het verkeer in de gaten te houden.

Jongetje van negen gewond na val van dak
NIJEVEEN Een naar nu bekend geworden 9-jarig jongetje uit Nijeveen is woensdagavond gewond geraakt na een val van een dak van een veeschuur aan de Tussenboersweg in Nijeveen. De jongen kwam op een betonnen vloer terecht en was niet aanspreekbaar. Ambulancepersoneel hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is uiteindelijk met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Zijn toestand is nog niet bekend. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een ongeval.

Man aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs

EMMEN Op woensdagavond heeft de politie een 26-jarige Emmenaar aangehouden aan de Rondweg in Emmen wegens het rijden zonder rijbewijs. Tevens was de apk en verzekering niet in orde. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanrijding automobilist en fietser

HOOGEVEEN De politie kreeg woensdagmiddag de melding van een aanrijding op de kruising Lomanlaan en Baarlelaan. Een 37-jarige automobilist uit Hoogeveen wilde vanaf de Baarlelaan linksaf de Lomanlaan oprijden. Een 68-jarige fietster uit Hoogeveen stak tegelijkertijd de weg over en kwam in contact met de auto. De vrouw is naar het Bethesda ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Snelheidscontrole op de Cramerweg

HOOGEVEEN De politie heeft op woensdag tussen 11:00 en 12:00 uur het verkeer gecontroleerd aan de Cramerweg op snelheid. Op de Cramerweg waren wegwerkzaamheden gaande en was de maximum snelheid 30 km/uur. In totaal zijn er 345 autos gecontroleerd, waarvan 222 autos in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid betrof 74 km/uur.

Winkeldiefstal

MEPPEL Op woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een warenhuis aan de Kruisstraat. De beveiliger van het warenhuis had 3 meisjes van 14, 16 en 19 jaar uit Meppel en Ruinerwold betrapt. De meisjes zijn aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de meisjes.

Diefstal tuinschuttingen

ASSEN De politie heeft donderdagochtend een 26-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal van tuinschuttingen. De politie is na een melding in de buurt op zoek gegaan en trof een verdachte en een steekwagen met daarop meerdere schuttingen aan. De steekwagen is in beslag genomen. De man in ingesloten voor verhoor

Politie zoekt getuigen fietsdiefstal

PATERSWOLDE Op zaterdag 3 april rond 13:30 uur werd op de Hoofdweg een fiets gestolen van een 58-jarige vrouw uit Paterswolde. De vrouw had haar fiets aan de linkerkant van de supermarkt geplaatst. Toen zij terugkwam van haar korte bezoek aan de supermarkt, was haar fiets verdwenen. Uit onderzoek blijkt dat twee personen de fiets hebben meegenomen in een grijze auto model station.

De fiets betreft een grijze Sparta Ion Extention voorzien, van een plaatje Stuurwold Roden en heeft een zwarte stuurtas. De politie zoekt getuigen van deze diefstal. Alle informatie die kan bijdragen tot het vinden van de daders is welkom. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.