Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-04-2010

Dronken automobilist laat auto achter op rijbaan autosnelweg A-59

SPRANG-CAPELLE : Een 25-jarige inwoner van Waalwijk werd
donderdagochtend door de politie gearresteerd. De automobilist had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt op de A-59 en was daarna hard weggerend. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Het ongeval gebeurde rond 04.30 uur. De 25-jarige automobilist uit Waalwijk had op de autosnelweg A-59 (zuidelijke rijbaan) net een vrachtauto ingehaald en begon de slingeren.
Hij botste vervolgens op de middengeleiding, waarbij de auto met de neus in tegengestelde richting tot stilstand kwam op de rijbaan. De veroorzaker sprong uit zijn auto, nam de autosleutels mee en ging er te voet vandoor. Hij kon echter korte tijd later achterhaald worden op zijn woonadres. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 345 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op wegens het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Zijn rijbewijs werd meteen ingevorderd vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Fietser raakt gewond bij afdalen viaduct

DONGEN: De politie behandelde in de nacht van woensdag 7 april op donderdag 8 april 2010 een verkeersongeval op de Duiventorenbaan. Daar was een fietser gewond geraakt bij de Dongensebrug. De 44-jarige man uit Rijen was rond 02.10 uur langs de brug naar beneden gereden. Hij had daarbij een flinke val gemaakt. Dat kwam vermoedelijk omdat hij tijdens het afdalen van de brug tegen een paaltje was gereden. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar. Wel was hij een aantal tanden kwijt geraakt en had hij letsel aan neus, mond en rest van zijn gelaat. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de fiets van de man thuis gebracht en meteen zijn familie ingelicht over de gebeurtenissen.

Arrestatie na overtreden huisverbod

WAALWIJK: Een 49-jarige man uit Waalwijk is opgepakt omdat hij zich niet heeft gehouden aan een huisverbod. De man mocht het huis van zijn gezin voorlopig niet meer binnen, naar aanleiding van huiselijk geweld.

Het huiselijk geweld vond al plaats op 16 maart jl. De Waalwijker had tijdens een ruzie met zijn vrouw huisraad door de woning (in de wijk Baardwijk) gesmeten. Daarbij was o.a. de ruit gesneuveld. Het gezin bestaat uit vader, moeder en drie jonge kinderen. De politie
arresteerde destijds de verdachte en maakte proces-verbaal op. Daarnaast werd Bureau Jeugdzorg in kennis gesteld. Naar aanleiding van de gebeurtenissen besloot de burgemeester van Waalwijk de verdachte een huisverbod op te leggen. Zo'n huisverbod is bedoeld als
afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.
De man overtrad het afgelopen weekend het opgelegde huisverbod. Hij wist vermoedelijk met een valse sleutel de woning binnen te dringen. De vrouw meldde het voorval later aan de politie. Er was toen
overigens geen sprake van geweld of bedreiging. In overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte donderdagochtend opnieuw gearresteerd. Dit keer vanwege het overtreden van het huisverbod. De man is in verzekering gesteld en ingesloten en wordt deze week voor de rechter-commissaris geleid.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 08-04-2010 11:11 | © Regio Midden en West Brabant |