Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 08-04-2010

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

DINTELOORD: De politie hield donderdag om 03.30 uur een 46-jarige Bredanaar aan in de Van Oldenbarneveltstraat. Bezoekers van een horecagelegenheid hadden de politie gealarmeerd nadat een man en een vrouw een conflict hadden gehad in het pand. De man was hierop vertrokken met zijn auto en later weer terug gekomen. Hij stond voor de gelegenheid te wachten. Omdat hij alcohol had genuttigd en de sfeer grimmig was besloot met de politie te alarmeren. Deze hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 690 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is
ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Bewoner betrapt insluiper in schuurtje

HOOGERHEIDE: De politie kreeg donderdag rond 01.00 uur melding van inbraak bij een woning aan De Tulp. Bij aankomst bleek de bewoner een inbreker te hebben betrapt in het schuurtje aan de voorkant van zijn woning. Het schuurtje bleek niet te zijn afgesloten en de insluiper kon daarom zonder in te breken het schuurtje binnen lopen. De politie nam de 27-jarige man uit Hoogerheide over en nam hem mee naar het politiebureau.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Er zijn geen goederen weggenomen.

Tweetal aangehouden voor koperdiefstal

ROOSENDAAL: Een getuige meldde donderdag rond 20.15 uur een inbraak in een bedrijfspand in de Jan Frederik Vlekkestraat. Bij aankomst van de politie troffen ze twee mannen aan die beiden verklaarden van plan te zijn koper te stelen. Er lagen al kabels klaar en er waren machines vernield om hier koper uit weg te nemen. De politie hield de 42-jarige man en 18-jarige man uit Roosendaal aan. Het gereedschap wat zij bij zich hadden voor de diefstal van koper is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Man aangehouden voor mishandeling ex

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag een 41-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van zijn 30-jarige ex. Een buurvrouw van het slachtoffer sprak surveillerende agenten aan in de wijk Zeekant en vertelde dat de vrouw door de man was mishandeld. Op dat moment kwam er een vrouw het huis uit met een bebloede mond en een buil op haar hoofd. Ze wilde geen aangifte doen, maar verklaarde door haar ex te zijn mishandeld. De man zou regelmatig haar woning binnendringen en haar mishandelen. Woensdag zou de man ook meerdere vernielingen hebben aangericht. De vrouw zou een stok hebben gepakt om de man het huis uit te krijgen. De politie hield de 41-jarige man aan en stelde hem in verzekering.

Politie ruimt drie hennepkwekerijen en een hennepdrogerij

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN: Agenten van het team Bergen - Woensdrecht hielden op woensdag een hennepruimdag, waarbij vier locaties werden bezocht.

In een woning aan de Pastoor van Eekelenstraat in Bergen op Zoom werd een hennepkwekerijtje aangetroffen. Er werden 11 hennepplanten en kweekapparatuur aangetroffen. De stroom voor de kwekerij bleek buiten de meter om te worden afgetapt. De 38-jarige bewoner is als verdachte gehoord. Een tweede bewoner zal op een later tijdstip nog worden gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de Plataanstraat in Bergen op Zoom werd een kwekerij met 70 hennepplanten aangetroffen. Ook hier bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner van het pand was op het moment van ontdekking niet aanwezig. De verdachte zal op een later moment worden verhoord.

In de Handelstraat in Halsteren werd een hennepkwekerij aangetroffen met 98 hennepplanten. De 35-jarige bewoner van het pand is aangehouden en verhoord als verdachte.

Bij alle kwekerijen zijn de planten en de apparatuur in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In de gevallen van diefstal van stroom zal het energiebedrijf aangifte doen. Bij elk geval van fraude met stroom is de meter in beslag genomen voor onderzoek en de
elektriciteit in de woning afgesloten. De bewoners kunnen weer aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk nadat zij een
naheffing en een forse boete betalen.

De politie trof woensdag in een woning in de Kastanjelaan een
hennepdrogerij aan. In de woning werd circa 1700 gram gedroogde hennep aangetroffen. De drogerij werd ontdekt tijdens een controle van de gemeente Bergen op Zoom en de vreemdelingenpolitie. De 37-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Ook een tweede verdachte is aangehouden. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-04-2010 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |