Gemeente Valkenswaard

Sporten met de klas

Vorige week donderdag hebben leerlingen van basisschool de Schepelweyen hun reken- en taalwerk verruild voor een wat sportievere activiteit.

Dankzij de medewerking van sportcentrum Topsquash en fit konden de kinderen die dag kennismaken met de squashsport en het Zumba dansen. De ene helft van de klas ging squashen en voor de andere leerlingen werd een dansclinic georganiseerd. Door het aanbieden van dergelijke activiteiten worden alle leerlingen van de Valkenswaardse basisscholen tijdens dit schooljaar in de gelegenheid gesteld om onder schooltijden een bezoek te brengen aan de Valkenswaardse sportaanbieders. Door deel te nemen aan de sportactiviteiten krijgen ze een goed beeld van de verschillende sporten die in Valkenswaard te beoefenen zijn.

Inzet van sportaanbieders
Het succes van dit project heeft volgens projectleider René Hendrikx van de gemeente Valkenswaard te maken met de inzet van de sportaanbieders. Iedere aanbieder weet namelijk op zijn eigen wijze leerlingen te boeien en kennis te laten maken met hun specifieke tak van sport. Momenteel nemen elf aanbieders deel aan dit project en nog steeds krijgt de gemeente Valkenswaard verzoeken van partijen die willen aansluiten. De sportaanbieders die nu deelnemen zijn: Fiets Cross Club Lion d'or, Valkenswaardse Golfclub, Health en Sports Club Valkencourt, Hengelsportvereniging Venbergen, Valkenswaardse Roller Club, Hockey Ons Devies, Topsquash & Fit Valkenswaard, Taekwondo center Dommelen, Tafeltennisvereniging Valkenswaard, Sportvereniging Valkenswaard en Tennisvereniging Dommelen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met René Hendrikx, medewerker Buurt-Onderwijs Sport van de gemeente Valkenswaard, telefoon 040-2083469 of rene.hendrikx@valkenswaard.nl.

Dit gemeentelijke initiatief is een onderdeel van het Buurt-Onderwijs-Sport project van de gemeente Valkenswaard.