Archeologisch Diensten Centrum neemt bureau Jacobs & Burnier over

08/04/2010 11:54

ADC Heritage

Archeologisch projectbureau Jacobs & Burnier gaat per 1 juni op in het Archeologisch Diensten Centrum (ADC) in Amersfoort. Het ADC, marktleider in archeologisch onderzoek Nederland, breidt met deze overname zijn expertise op het gebied van stadskernonderzoek verder uit. Met deze overname krijgt het ADC naast de huidige vestigingen in Amersfoort en Eindhoven ook een vestiging in Amsterdam. Het bedrijf heeft 130 werknemers in dienst en realiseert zo'n 500 onderzoeksprojecten per jaar.

Naar verwachting neemt de vraag naar stadskernonderzoek de komende jaren verder toe; steden zullen steeds inventiever met de beperkte ruimte en schaarse (bouw)grond op hun grondgebied omgaan. Juist de stadskernen zijn vaak rijk aan archeologische vondsten en de complexe gelaagdheid van de bodem maakt specialistisch onderzoek noodzakelijk. Het ADC anticipeert hierop met de overname van het Amsterdamse bureau Jacobs & Burnier, dat stadskernonderzoek en de periode Middeleeuwen als specialisaties voert. Dit projectbureau, geleid door de archeologen Eric Jacobs en Yvette Burnier, is sinds 1997 actief in advisering, opgravingen en presentaties voor publiek. Jacobs & Burnier verrichte recentelijk ondermeer onderzoek in Gouda, Oisterwijk, Vianen en Berkhout.

Het ADC is de grootste archeologisch dienstverlener in Nederland en verzorgt al ruim twaalf jaar opgravingen en ander archeologisch onderzoek voor bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf, onder directie van Dorien Fröling en Jan Hendriks, is gespecialiseerd in boorwerkzaamheden, archeologische begeleidingen, opgravingen, maritieme archeologie, specialistisch archeologisch onderzoek, alsook beleidsadvies en presentaties voor publiek. Eerder ging ArcheoSpecialisten BV op in het ADC; vanaf 1 juni opereert Jacobs & Burnier onder ADC ArcheoProjecten BV.





http://www.archeologie.nl