Agentschap NL


Veel belangstelling voor subsidie Tankstations Alternatieve Brandstoffen

Exploitanten van Nederlandse tankstations hebben tezamen maar liefst 149 subsidieaanvragen ingediend voor het openen van een vulpunt met één van de alternatieve brandstoffen aardgas, groen gas, E85 of B30.

Het beschikbare budget voor het subsidieprogramma Tankstations Alternatieve Brandstoffen (TAB) van 4,1 miljoen euro is hiermee ruimschoots overtekend. De verwachting is dan ook dat een aantal bedrijven moet worden teleurgesteld. De potentiële investeerders in een vulpunt met deze alternatieve brandstoffen krijgen uiterlijk half juni 2010 te horen of de subsidie wordt toegekend.

Landelijk dekkend netwerk
Met het TAB-subsidieprogramma wil het ministerie van Verkeer en Waterstaat samen met een aantal provincies, gemeenten en plusregio's een landelijk dekkend netwerk opzetten van tankstations met alternatieve brandstoffen: aardgas, groen gas, ethanol (E85) en biodiesel (B30). Gebruik van deze alternatieve brandstoffen levert een aanzienlijke CO2-reductie en verbetering van luchtkwaliteit op in de vervoerssector. Veel automobilisten en bedrijven zien nu echter af van de aankoop van een auto die rijdt op alternatieve brandstoffen omdat deze brandstoffen slecht verkrijgbaar zijn. Het subsidieprogramma moet dit veranderen.