Gemeente Delft

Derde bijeenkomst Ontmoeting & Dialoog Delft

Vrijdag 9 april aanstaande vindt de derde bijeenkomst Ontmoeting & Dialoog plaats. Ontmoeting & Dialoog is bedoeld voor leden van Rotaryclubs in Delft en de nieuwe Nederlanders. Dit initiatief beoogt de opbouw en versterking van een netwerk in Delft met als doel de ontmoeting tussen migranten en de leden van de Rotary te stimuleren.

Op vrijdag 9 april a.s. staat het boek van Heleen Mees, "Tussen hebzucht en verlangen" centraal. Heleen Mees pleit voor een dynamischer arbeidsmarkt. Met lagere brutolonen en een soepeler ontslagrecht zouden meer mensen aan het werk geholpen kunnen worden. Dit geldt ook voor vrouwen van allochtone, niet-westerse afkomst. En dat heeft automatisch een positief effect op de integratie, verwacht Mees, die haar ervaringen in haar woonplaats New York als voorbeeld neemt.

Met Onbenut Talent/Stuurvrouwen wil de gemeente Delft meer culturele diversiteit verkrijgen in bedrijven, instellingen, besturen en medezeggenschapsraden. Door te bemiddelen tussen goed opgeleide nieuwe Nederlanders en bedrijven en instellingen wordt de diversiteit vergroot. Enerzijds helpt Onbenut Talent/Stuurvrouwen opdrachtgevers aan een goed gekwalificeerde medewerker. Anderzijds helpt zij goedopgeleide Nieuwe Nederlanders aan een passende baan.

Ontmoeting & Dialoog vindt plaats in wijkcentrum de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Rotary Koningsveld, Onbenut Talent/Stuurvrouwen en Libby.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft