Politie Haaglanden

Extra persbericht brand Zoetermeer

Zoetermeer, 08-04-2010

Drie verdachten aangehouden voor brandstichting

Zoetermeer - De politie hield dinsdag 6 april twee mannen en een vrouw aan die ervan worden verdacht woensdag 27 januari omstreeks 23.00 uur brand te hebben gesticht in een woning aan de Waarderstraat te Zoetermeer. Het team van rechercheurs dat aan de zaak werkte hoorde meerdere getuigen en nam vele verklaringen op. Ook een buurtonderzoek leverde het team de nodige informatie op. De vele verklaringen en daaruit verkregen informatie leidde er mede toe dat het rechercheteam twee mannen en een vrouw op het spoor kwam. Één van de verdachten, een 41-jarige man hield zich op in Frankrijk en werd daar aangehouden. De andere twee, een man en een vrouw in de leeftijd van 20 en 30 jaar, werden aangehouden in Amsterdam.

Commotie door brand
De politie en de brandweer kregen de avond van woensdag 27 januari meerdere meldingen van de brand. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de bewoners, een twee maanden oude baby, een 4-jarige peuter en de 30-jarige moeder van de kinderen net op tijd uit de woning waren gered. Alle drie de slachtoffers werden met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer ontruimde uit voorzorg de twee naastgelegen woningen. De bewoners van deze woningen konden na korte tijd weer terug naar hun woning. De begane grond en de eerste verdieping van de woning liepen zware brand- en rookschade op. De brand in de Waarderstraat veroorzaakte veel commotie bij de bewoners van de woning en bij de omwonenden. De politie formeerde direct een team van rechecheurs omdat er aanwijzingen waren dat de brand was aangestoken. Aan de brandstichting lijkt een zakelijk motief ten grondslag te liggen.

Aan de Franse autoriteiten is verzocht om de 41-jarige verdachte die in Frankrijk vastzit, over te leveren aan de Nederlandse autoriteiten.