PopCap lanceert Bejeweled (R) Blitz voor PC 08/04/2010 13:02

PR Newswire

DUBLIN, April 8, 2010 /PRNewswire/ --

- De adaptatie van het nummer 1 puzzelspel voor Facebook biedt een Full-Screen Play met hoge resolutie, 48 nieuwe missies en 1 miljoen munten voor In-Game "Boosts"

PopCap Games, producent van enkele van de meest populaire videospelletjes ter wereld, heeft vandaag bekend gemaakt dat Bejeweled (R) Blitz, de 1-minuut durende sociale aanpassing van haar mega-hit Bejeweled franchise voor het platform van Facebook (R), vanaf heden beschikbaar is als downloadbaar spel voor Windows-gebaseerde PC's. Met een verkoopprijs van $19,95 en exclusief verkrijgbaar bij http://www.popcap.com/bejeweledblitz/, biedt Bejeweled Blitz PC een reeks verbeteringen en voordelen vergeleken met het gratis spel op Facebook, waaronder full-screen, drastisch verbeterd geluid en graphics, tientallen nieuwe missies met bijbehorende onderscheidingen, en 1 miljoen munten die ingewisseld kunnen worden voor "Blitz Boosts" - effecten die het spel en de scores verbeteren.

"Bejeweled Blitz is 10 jaar lang het meest populaire puzzelspel van de eeuw, verpakt in één minuutlange ervaring," aldus Jason Kapalka, mede-oprichter en chief creative officer bij PopCap Games. "Het is de zuiverste vorm van Bejeweled die we ooit hebben verzonnen, met alles erin verwerkt dat PopCap heeft geleerd in een decennium van ontwikkeling en feedback van miljoenen fans. Door de toevoeging van sociale en competitieve elementen en een tijdslimiet hebben we de essentie van Bejeweled gedestilleerd en Bejeweled Blitz gecreëerd. De nieuwe downloadbare versie voor de PC maakt het spel beschikbaar in de grootste, meest levendige vorm ooit. Voor sommige spelers kan dit de versie die hun Bejeweled Blitz-spel naar nieuwe hoogten brengt. "

In de nieuwe Bejeweled Blitz PC kunnen spelers vanuit het hoofdmenu direct naar Facebook en kunnen ze het spel op hun PC spelen zonder een webbrowser te hoeven openen. Wanneer ze zijn ingelogd bij Facebook kunnen hoge scores en bijbehorende medailles worden bijgeschreven op de Facebook-pagina van de speler.

Bejeweled Blitz, reeds beschikbaar voor het web en als een update voor Bejeweled 2 op de iPhone, is sterk gegroeid sinds de oorspronkelijke lancering op Facebook een jaar geleden. Het trekt nu ongeveer 11 miljoen actieve gebruikers per maand, en meer dan 25 miljoen gebruikers in het totaal. Nog verbazingwekkender: er zijn ongeveer 3,5 miljoen unieke gebruikers die elke dag meer dan 100 miljoen sessies Bejeweled Blitz spelen, en een half miljard juwelen per uur vernietigen!

Over PopCap

PopCap Games (http;//www.popcap.com) is de grootste
multi-platformleverancier van leuke, makkelijk te leren, en boeiende videospelletjes die aantrekkelijk zijn voor iedereen, van 6 tot 106 jaar. PopCap is gevestigd in Seattle, Washington, werd opgericht in 2000 en heeft een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 260 mensen in Seattle, San Francisco, Chicago, Vancouver, B.C., Dublin en Sjanghai.

De spelen zijn wereldwijd meer dan 1 miljard keer door consumenten gedownload, en het vlaggenschip, Bejeweled(R), is meer dan 50 miljoen keer voor alle platformen samen verkocht. PopCap-spelen worden voortdurend geprezen door consumenten en critici, en gespeeld op het web, sociale platforms, desktopcomputers, een veelheid aan mobiele apparaten (mobiele telefoons, smartphones, PDA's, pocket-pc's, iPod's, iPhone's en meer), populaire gameconsoles (zoals Xbox en DS) en entertainmentsystemen in vliegtuigen. PopCap is de enige ontwikkelaar van zogenaamde "casual games" met een leidend marktaandeel in alle grote verkoopkanalen, waaronder sociale platforms, webportalen, winkels, mobiele telefoons, MP3-spelers en game-apparaten.

PopCap is de enige ontwikkelaar van zogenaamde "casual games" met een leidend marktaandeel in alle grote verkoopkanalen, waaronder sociale platforms, webportalen, winkels, mobiele telefoons, MP3-spelers en game-apparaten.

Het PopCaplogo en alle andere handelsmerken die hier worden vermeld en te vinden zijn op www.popcap.com/trademarks, zijn eigendom van PopCap Games, Inc of zijn licentiegevers en kan in sommige landen een geregistreerd handelsmerk zijn. Facebook(R) is een geregistreerd handelsmerk van Facebook Inc. Andere bedrijfs- of productnamen die hier worden gebruikt, kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden gebruikt ten behoeve van deze eigenaren.

PR contact:
Ember Wardrop
ember@popcap.com
+353-1-646-8164
PR contact: Ember Wardrop, ember@popcap.com, +353-1-646-8164






-