Gemeente Waddinxveen

Wijkplatforms

Vervolg coalitieonderhandelingen Waddinxveen

In de dinsdag gehouden ronde van coalitieonderhandelingen is een planning vastgesteld. De planning van de onderhandelaars is erop gericht, dat het coalitieakkoord uiterlijk 20 april a.s. openbaar kan worden gemaakt.

Het coalitieakkoord komt dan aan de orde in de vergadering van de gemeenteraad op 28 april 2010. In deze raadsvergadering vindt ook de benoeming van de wethouders plaats, waarna het aantreden van het nieuwe college van burgemeester en wethouders dan een feit is.

Â

Wat de portefeuilleverdeling betreft lijkt zich een lijn af te tekenen wie welke taken op zich neemt. Kandidaat-wethouders en de burgemeester voeren constructief overleg over de onderlinge taakverdeling, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van ieders kwaliteiten.

Â

Het laatste en meest tijdrovende onderdeel voor de onderhandelaars is het hoofdstuk financiën. De omvang van de bezuinigingsopgave vraagt uiteraard zorgvuldige afweging en dat kost enige tijd. In eerdere vergaderingen is al veel aandacht geweest hiervoor. Een aantal vragen vanuit het overleg zijn de afgelopen weken uitgewerkt door medewerkers van de gemeentelijke organisatie. De komende dagen zullen de coalitieonderhandelaars besluiten nemen over hoe ze de komende periode met de financiën willen omgaan.

Â

Zie ook:
Vervolg coalitieonderhandelingen Waddinxveen