HTM



* HTM stalt aardgasbussen buiten
Nr. 7, 30 maart 2010

HTM heeft per direct alle aardgasbussen voorlopig op het buitenterrein van haar garage gestald. Aanleiding hiervoor, zijn de uitslagen van een onderzoek van de gemeente Den Haag en de Brandweer Haaglanden waarin wordt gesteld dat er mogelijk onvoldoende ventilatie is in de garage. Hierdoor kan mogelijk de brandveiligheid in het geding komen. Deze uitslagen - die vorige week bekend werden - zijn voor HTM aanleiding om meteen te reageren en per direct de aardgasbussen buiten te stallen.

HTM is in het bezit van een gebruiksvergunning, maar nu er sinds het afgelopen jaar aardgasbussen zijn, blijken wijzigingen in deze vergunning noodzakelijk. Daarom is ook het bovengenoemde onderzoek uitgevoerd.

HTM is in nu in overleg met haar opdrachtgever het stadsgewest Haaglanden, de gemeente Den Haag en de Brandweer Haaglanden om zo snel mogelijk tot een definitieve oplossing voor deze problematiek te komen. De buitenstalling brengt extra inzet en logistieke complicaties met zich mee. Vanzelfsprekend doet HTM er alles aan om zich aan de vastgestelde dienstregeling te houden en onze klanten hiervan geen hinder te laten ondervinden.


* HTM beste stedelijke openbaar vervoerbedrijf van Nederland Nr. 6, 23 maart 2009

Het Kennisplatform Verkeer & Vervoer heeft ook weer in 2009 in opdracht van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat de OV Klantenbarometer gehouden. De klantwaardering onder OV-gebruikers is bij alle OV-bedrijven gemeten. HTM is blij en trots te kunnen melden dat zij wordt gewaardeerd als beste stedelijke openbaar vervoerbedrijf van Nederland.

Met name HTM Bus maakte een sterke groei in waardering door. De waardering in rapportcijfers:

Tram: 7.1
Bus: 7.6
Randstadrail: 7.4

HTM verklaart dit mooie resultaat door sterk te investeren in punctualiteit en reisinformatie, met name bij vertragingen, en door het gastvrije gedrag van onze medewerkers. HTM zal zich de komende jaren blijven inspannen voor mooie resultaten.

De concessie van HTM Bus is onderhands gegund tegen marktconforme voorwaarden. HTM toont met deze score aan dat een onderhandse gunning van het openbaar vervoer met de focus op marktkennis en kwaliteitsbehoud leidt tot optimalisatie. En blijkbaar de hoogste klantwaardering.

HTM deelt vanaf woensdag aanstaande aan onze reizigers iets lekkers uit als dank voor hun uitgesproken waardering.

Het gehele rapport is hier te downloaden (pdf, opent in een nieuw scherm)


* Start testen tramlijn 19 vanaf 22 maart Persbericht uitgegeven door Stadsgewest Haaglanden

Het Stadsgewest Haaglanden start maandagnacht 22 maart a.s. met het testen van tramlijn 19. Gedurende een aantal weken daarna worden de wissels, verkeerslichten en de bovenleiding stap voor stap getest. Deze periode wordt afgesloten met een integrale test van het gehele tracé. Na afronding van de testperiode wordt nog een aantal restwerkzaamheden gedaan die door de vorst niet eerder konden worden uitgevoerd.

Na een positief verlopen testperiode kan HTM beginnen met het proefbedrijf. Trambestuurders krijgen instructie en doen een aantal weken ervaring op met het baanvak van tramlijn 19. Ook wordt het rijden volgens de dienstregeling getest. Als alles naar wens verloopt kan tramlijn 19 met ingang van de zomerdienstregeling op zaterdag 3 juli 2010 in dienst worden genomen.


* CPC-loop in Den Haag: maatregelen van HTM Nr. 6, 9 maart 2010

Op zondag 14 maart aanstaande is er weer de traditionele CPC-loop in Den Haag. Hierdoor krijgt een aantal tram-, bus- en RandstadRail-lijnen van HTM op diverse tijdstippen een andere route of oponthoud. Het gaat om de tramlijnen 1, 9, 12 en 17, Randstadrail 3 en de buslijnen 18, 20, 21, 22, 23 en 24. Voor de detailinformatie kunt u terecht op de website van HTM: www.htm.net


* Reconstructie Valkenboslaan: omleidingen bus 20 en 21 Nr. 5, 26 februari 2010

Vanaf 1 maart aanstaande krijgen bus 20 richting Oostduin en bus 21 richting Scheveningen Noorderstrand een omleidingsroute bij de Valkenboslaan i.v.m. de reconstructie aldaar. De werkzaamheden aan de duren circa 10 maanden waarbij de Valkenboslaan vanaf de Laan van Meerdervoort in de richting van de Loosduinseweg voor al het verkeer wordt afgesloten.

De omleidingen zijn als volgt, ook vervallen er haltes:

Bus 20
Bus 20 rijdt in de richting Oostduin een alternatieve route tussen de haltes "Loosduinseweg" en "Valkenbosplein", namelijk Zuiderparklaan ... linksaf Loosduinseweg... rechtsaf Kamperfoeliestraat ... linksaf Mient (tijdelijke halte) ... rechtsaf Laan van Eik en Duinen ... rechtsaf Laan van Meerdervoort (tijdelijke halte nabij tramhalte "Fahrenheitstraat").. linksaf Groot Hertoginnelaan .. vervolgens normale route naar Oostduin. Vervallen haltes:2022 "Weimarstraat"; 2018 "Copernicusplein".

Bus 21
Bus 21 rijdt in de richting Scheveningen Noorderstrand een alternatieve route tussen de haltes "Laan van Eik en Duinen" en "Valkenbosplein", namelijk Mient ... linksaf Laan van Eik en Duinen... rechtsaf Laan van Meerdervoort (tijdelijke halte nabij tramhalte "Fahrenheitstraat") .. linksaf Groot Hertoginnelaan .. vervolgens normale route naar Scheveningen Noorderstrand. Vervallen halten: 2020 "Kamperfoeliestraat"; 2022 "Weimarstraat"; 2018 "Copernicusplein"
Voor informatie kunt u terecht op de website van HTM: www.htm.net