Ingezonden persbericht


Dorcas start nieuw voedselproject in Tanzania

ANDIJK - Deze week begint hulporganisatie Dorcas in het district Handeni in Tanzania een nieuw voedselproject dat wordt gefinancierd uit het Anti-Honger Korps van Dorcas. Samen met een lokale partner gaat Dorcas 875 huishoudens drie maanden lang van voedsel voorzien. Door de sterk gestegen voedselprijzen worden deze mensen met honger bedreigd. De voedselhulp moet hen niet alleen helpen overleven, maar ook energie geven voor hun landbouwactiviteiten. Zo heeft de hulp ook op langere termijn positieve gevolgen.

Via het Anti-Honger Korps van Dorcas wordt voedsel verspreid in noodsituaties, aan mensen die zonder hulp zouden sterven van de honger. In 2009 distribueerde Dorcas wereldwijd meer dan 9,3 miljoen maaltijden, tegenover 5,2 miljoen in 2008. Het grootste deel van deze maaltijden werd uitgereikt in Kenia, waar lange tijd ernstige droogte heerste. Daarnaast verspreidde Dorcas in 2009 onder meer voedsel onder slachtoffers van de cycloon Aila in Bangladesh, schoolkinderen en wezen in Noord-Korea en ouderen in Soedan. In Irak kon Dorcas met een subsidie van het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken ontheemden voorzien van de eerste levensbehoeften, terwijl de gaarkeuken in Ethiopië al jarenlang dagelijks een warme maaltijd verstrekt aan honderden daklozen.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl.

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht