Ingezonden persbericht


HP.com beste website bij oriëntatie naar professionele printer

AMSTERDAM - Wanneer respondenten zich op internet oriënteren naar een printer voor in een bedrijf kiezen zij de website van HP.com als favoriet. Dit toont de Web Performance Scan van WUA! aan. Tijdens het onderzoek in maart 2010 zijn in totaal 222 beoordelingen gegeven over 59 verschillende websites. Met een kleine voorsprong is het de website van HP die het best beoordeeld is.

De 16 best presterende organisaties volgens de Web Performance Scan

De resultaten
HP.com is door maar liefst 52,5% van de respondenten gevonden. De website laat bij de eerste oogopslag een goede indruk achter en ruim 90% van de respondenten besluit de website verder te bekijken. HP scoort hoog op aspecten kwaliteit, vertrouwen en informatiewaarde. Na HP.com is Printershop.nl de best bezochte website. Ook Printershop.nl scoort goed bij de respondenten op het aspect vertrouwen, maar HP scoort op de verschillende factoren net iets hoger. De website van Dell.com wordt in het onderzoek minder gevonden dan de nummer 1 en 2. Eenmaal aangekomen op de site van Dell besluit bijna iedereen door te gaan, maar 2,5% besluit ergens anders een kijkje te nemen. De informatiewaarde, kwaliteit en het webimago van Dell worden uitstekend beoordeeld. Dell zou met hier en daar wat kleine verbeteringen een potentiële volgende winnaar kunnen worden. Wellicht dat de volgende meting hier van zal getuigen.

Web Performance Scan

Voor het onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten, allen tussen de 18 en 28 jaar, uit. Zij kregen de volgende zoekopdracht: "Je werkt bij een klein tot middelgroot bedrijf. Je wilt graag een printer kopen waar je medewerkers gebruik van kunnen maken. De printer moet het aankunnen om minimaal 2000 printjes per maand te maken." De respondenten zijn geheel vrijgelaten in het bepalen van hun zoekstrategie en voorkeuren. De Web Performances Scores zoals die hierboven zijn gepubliceerd zijn berekend aan de hand van de opgedane indrukken en meningen, en zijn opgebouwd uit cijfers voor verschillende deelaspecten als vindbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en voorkeur.

Over WUA!

WUA! is dé marktleider in Nederland op het gebied van Web Performance en sinds 2009 dochterorganisatie van Effectory. WUA! heeft met de ontwikkeling van de Web Performance Scan een uniek product op de markt gezet. Met de Web Performance Scan helpt WUA! grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun prestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren. Door de WUA! Web Performance Scan gebenchmarkt periodiek uit te voeren, meet WUA! precies of gedane verbeteringen en investeringen effect hebben op de prestaties van websites. In de visie van WUA! dient informatie uit onderzoek daadwerkelijk te zorgen voor verbetering van websites en de positionering binnen de betreffende branche.

Onderzoeksopzet
Onderzoek: Maart 2010
Case: 'Je gaat je oriënteren naar een printer voor je bedrijf. De printer moet het aankunnen om minimaal 2000 printjes per maand te maken' Aantal respondenten: 40
Selectiecriteria: 50% man/50% vrouw verdeling Leeftijd: tussen de 18 en 28 jaar oud
Plaats onderzoek: Amsterdam Opleiding: HBO+
Ervaring: oriënteren regelmatig op het internet DVD panel discussie: 2 keer 1 uur
Aantal pagina's rapportage: 200+
Volgende meting: tweede meting in september 2010

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht