GroenLinks Utrecht


Mirjam de Rijk en Frits Lintmeijer wethouderskandidaten GroenLinks Utrecht

Mirjam de Rijk (47) en Frits Lintmeijer (53) zijn de kandidaten van GroenLinks voor het wethouderschap in Utrecht. De Rijk en Lintmeijer hebben beiden grote bestuurlijke ervaring in zowel politieke als maatschappelijke organisaties. Ze kunnen putten uit een brede kennis van Utrecht en actuele vraagstukken in de stad. Die combinatie van kennis en ervaring maakt hen uitermate geschikt als wethouder. GroenLinks onderhandelt met D66 en de PvdA over de vorming van een nieuw College, waarin elk van de drie partijen twee wethouders levert. De portefeuilleverdeling is nog niet bekend.

Mirjam de Rijk is sinds 2004 directeur van de Stichting Natuur en Milieu.

Van 1999 tot 2003 was De Rijk partijvoorzitter van GroenLinks. Daarvóór was zij journalist, onder meer voor Trouw, Intermediair en De Groene Amsterdammer. Ook was zij voorzitter van de VrouwenAlliantie voor economische zelfstandigheid en lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks. Als senator hield ze zich bezig met onderwijs, wetenschapsbeleid, sociale zaken, volksgezondheid, welzijn en sport. Ze was verder voorzitter van de Algemene Woningbouwvereniging Amsterdam en lid van het platform energietransitie gebouwde omgeving.

Frits Lintmeijer werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van communicatie en organisatie. Hij adviseert vooral ministeries, grote gemeenten en andere organisaties in de publieke sector. Eerder was hij mede-eigenaar van het bureau Maatschap voor Communicatie en directeur van Berenschot Communicatie. In de jaren tachtig werkte hij voor de gemeente Utrecht. Lintmeijer is nu bestuurslid van VluchtelingenWerk Midden Nederland en de groene waterschapspartij Water Natuurlijk. Verder zat hij in verschillende Utrechtse en landelijke commissies voor GroenLinks. In Utrecht bekleedde hij diverse bestuursfuncties op het gebied van welzijn en cultuur.




GroenLinks Utrecht