Ingezonden persbericht


Persbericht

Sjoerd van Keulen benoemd tot lid RvC Mediq

Utrecht, 8 april 2010 - Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische middelen, heeft vandaag de heer Van Keulen benoemd tot commissaris tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders. De heer Van Keulen is beoogd opvolger van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Van Duyne, die heeft aangegeven terug te willen treden in de tweede helft van 2010. Wim van den Goorbergh is voor een periode van vier jaar herbenoemd als commissaris en blijft daarmee voorzitter van de auditcommissie. Tijdens de vergadering is tevens het voorstel aangenomen, met ingang van het slotdividend over 2009, aandeelhouders de keuze te bieden tussen dividend in contanten of in aandelen.

Sjoerd van Keulen (1946) is voorzitter van het Holland Financial Centre. De heer Van Keulen was eerder voorzitter van de Raad van Bestuur van SNS Reaal Groep en heeft diverse managementfuncties bekleed bij Pierson, Heldring Pierson, MeesPierson en Fortis. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van APG Groep en van Heijmans NV, bestuurslid van Stichting Health Insurance Fund en de Stichting Natuur en Milieu, lid van de Raad van Toezicht van het WNF en adviseur van PharmAccess Foundation. In combinatie met specifieke expertise op het gebied van human resources, organisatie en marketing beschikt de heer Van Keulen over de gewenste deskundigheid en ervaring om als voorzitter van de Raad van Commissarissen te kunnen fungeren.

Met de benoeming van de heer Van Keulen bestaat de Raad van Commissarissen van Mediq tijdelijk uit zeven leden, te weten de heer Van Duyne (voorzitter), de heer Visser (vicevoorzitter), mevrouw Van Weelden en de heren De Moor, Stuge, Van den Goorbergh en Van Keulen.

Noot voor de redactie/