Gemeente Rotterdam
Berichten B&W Rotterdam week 14 2010

Burgemeester

1

06-04

Op zondag 11 april 2010 vindt de 30ste editie plaats van de Fortis Marathon Rotterdam. Genodigden krijgen een ontvangst in de Burgerzaal aangeboden. De burgemeester treedt op als gastheer. De organisatie verwacht ca. 450 genodigden.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1

30-03

Het college heeft besloten de aanvraag om planschadevergoeding van de eigenaar/bewoner van een pand aan de Sweelincklaan af te wijzen, vanwege de vaststelling van het bestemmingsplan "Molenlaankwartier".

2

06-04

Het college heeft besloten om medewerking te verlenen aan het initiatief van Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer (OLGB) om op de Maasvlakte 1 een brandweerkazerne op te richten. In 2012 wordt de Yangtzehaven doorgetrokken door de aanleg van Maasvlakte 2. Het noordelijk deel van Maasvlakte 1 wordt daardoor van de rest van Maasvlakte 1 gescheiden. Dit heeft als gevolg dat voor dit gebied en voor de geplande Maasvlakte 2, niet kan worden voldaan aan de wettelijk gestelde eisen aan aanrijtijden, zoals die voor de brandweer gelden. Het college heeft daarom besloten om het projectbestemmingsplan "Brandweerkazerne Maasvlakte 1" te laten opstellen en de directeur van de dS+V te machtigen tot het voeren van het vooroverleg. Het nieuwe (project)bestemmingsplan is nodig, omdat de toekomstige kazerne niet in het huidige bestemmingsplan past. Het opstellen van het projectbestemmingsplan en het uitvoeren van de nodige onderzoeken komen geheel voor rekening van initiatiefnemer OLGB.

3

06-04

Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan 'Bizet-Verdilaan' gewijzigd vast te stellen. Het plangebied ligt aan de noordkant van het Molenlaankwartier in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De gemeente Rotterdam wil dit gebied ontwikkelen en uitgeven als 10 vrije woningbouwkavels met een grootte die varieert tussen de 650 en 1.000 vierkante meter. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingplan noodzakelijk. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 ter inzage gelegen. In deze periode zijn acht zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn gelijkluidend en richten zich tegen het bouwverkeer dat de bouw van de woningen in dit plan met zich mee brengt.

Wethouder Participatie, Cultuur en Milieu

1

06-04

De gemeente Rotterdam meldt zich per 1 april 2010 aan als lid van de Vereniging Klimaatverbond Nederland. Deze vereniging, ook wel kortweg Het Klimaatverbond genoemd, is een dynamisch netwerk van gemeenten, provincies, en waterschappen, dat samenwerkt aan projecten, kennis uitwisselt en belangen behartigt voor een effectief lokaal klimaatbeleid. Effectief wil zeggen zowel vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en aanpassing aan de gevolgen van klimaatverandering, als mondiale samenwerking. Deze doelstellingen zijn ook de inzet van het Rotterdam Climate Initiative.

Wethouder volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang

1

06-04

Het college heeft de inkoopstrategie vastgesteld van de aanbesteding arbodienstverlening. Ook is besloten dat de adjunct directeur Middelen en Control de bevoegdheid heeft om namens het college van B en W de raamovereenkomsten arbodienstverlening te ondertekenen.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

het raadslid J. N. Baljeu (VVD) over de brief van de burgemeesters G4 aan de minister van Justitie over een voorstel tot wijziging van artikel 16 van de Vreemdelingenwet 2000 vastgesteld.



Gemeente Rotterdam