Watersportverbond - KNWV

Brons voor Jolbert van Dijk tijdens WK 4.7

donderdag 8 april 2010

Laser wk 4.7 croatie Talentploeg-lid Jolbert van Dijk heeft na een spannende eindstrijd vandaag in Pattaya, Thailand het brons veroverd tijdens het WK Laser 4.7.

Na een stroef begin, waarschijnlijk te wijten aan de omschakeling van de Laser Radial waar hij normaliter in traint naar de kleinere Laser 4.7, herstelde Jolbert zich goed en zette een indrukwekkende stabiele serie neer van louter top-3-klasseringen. Dit maakte dat hij zeer resoluut richting een plaats bij de eerste drie in het medaille klassement schoof.

Bedwongen zenuwen
Vandaag tijdens de laatste dag lag alles nog open, goud was binnen handbereik, maar uiteraard dreigde er ook een plaats buiten de top 3. Uiteindelijk wist Jolbert zijn zenuwen aardig te bedwingen en sleepte er een verdiende bronzen medaille uit. Nummer drie van de voorlaatste dag, de Fransman Le Pen, veroverde het goud, de Thai Pongwichean pakte op één punt voor Van Dijk het Zilver.
Â
Gedegen opleiding
Jolbert van Dijk is al langer in opleiding binnen de teams van het Watersportverbond Talentplan. In de Optimist viel hij al op door zijn prestatie tijdens zijn laatste WK, een mooie 9e plaats. Na een gedegen opleiding binnen de Laser-klasse in de 4.7, maakt hij nu deel uit van het Laser Radial MGB team, waarmee hij deze zomer ook naar diverse internationale evenementen zal afreizen.

Meer informatie, uitslagen en foto's van het WK Laser 4.7 vindt u via http://www.laserthailand.org/