Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 april 2010

Verkeerscontrole in Twenterand

Westerhaar - Vriezenveensewijk / Bruinehaar

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Westerhaar - Vriezenveensewijk en Bruinehaar op woensdag 7 april 43 processen-verbaal uitgeschreven.
De controles werden gehouden op de Sibculoseweg en Driehoeksweg in Twenterand.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor:
Het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van een autogordel, onnodig geven van lichtsignalen, niet hands-free telefoneren en diverse andere overtredingen.
(2010030707)

Oplichter aangehouden

Overdinkel

Een 31-jarige man uit Oldenzaal werd woensdag 7 april aangehouden in verband met oplichtingen.

Woensdagmorgen 7 april werd een 31-jarige man uit Oldenzaal aangehouden in een woning aan de Kerkhofweg in Overdinkel. De man had in de afgelopen maanden diverse mensen benaderd geld te lenen. Een aantal mensen gaf de 31-jarige geld, maar zagen het geld nooit meer terug. Tegen de man werd aangifte gedaan. De politie startte een onderzoek. Uit onderzoek bleek dat de Oldenzaler mogelijk verbleef in een woning in Overdinkel. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(2010027554)

Drie personen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig

Almelo

Een 28-jarige man uit Oldenbroek, een 21-jarige en een 31-jarige man, beiden woonachtig in Wezep werden donderdagmorgen 8 april aangehouden, omdat zij in het bezit waren van divers inbrekerswerktuig. Omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende agenten op de Twentepoort Oost in Almelo een auto staan. Naast de auto verschool zich een man en in de auto zaten nog twee personen. Tijdens controle in de auto troffen de agenten divers inbrekerswerktuig aan. De drie mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.
(2010030835)

Trekkerbestuurder onwel geworden

Hoge Hexel

Een 61-jarige trekkerbestuurder uit Hoge Hexel veroorzaakte woensdag 7 april omstreeks 14.30 uur een eenzijdige aanrijding op de Hexelseweg in Hoge Hexel. De 61-jarige raakte de controle over zijn trekker kwijt nadat hij vermoedelijk onwel was geworden. De trekkerbestuurder raakte een aantal bomen en kwam half in de sloot tot stilstand. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
(2010030742)

Politie controleert parkeergedrag

Haaksbergen

Woensdag 7 april heeft de politie samen met de Gemeente Haaksbergen een controle uitgevoerd op de Mr. Eenhuisstraat in Haaksbergen.

In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven. Negen automobilisten kregen een bekeuring voor het niet gebruiken van de parkeerschijf en twee automobilisten kregen een bekeuring voor onbetaald parkeren. Verder kreeg 1 automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden in een onverzekerde auto.
(2010030510)

Twee bedrijfsinbraken, de politie zoekt getuigen

Almelo / Geesteren

In de vroege ochtend van donderdag 8 april hebben twee bedrijfsinbraken plaatsgevonden, waarvoor de politie op zoek is naar getuigen.

Almelo
In Almelo heeft omstreeks 00.50 uur een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf aan de Ambachtstraat. Een medewerker van een bewakingsdienst was na het alarm snel ter plaatse en zag nog net een zwarte BMW, type 1 serie, voorzien van het kenteken 88HPD7 wegrijden bij het pand.

Ter plaatse bleek dat de inbrekers zich toegang tot het pand hadden verschaft door een ruit in te slaan aan de zijkant van het pand. De eigenaar van het bedrijf inventariseert wat de daders hebben meegenomen en doet in de loop van donderdag 8 april aangifte.
(2010030636)

Geesteren
Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijf aan de Lutkeberg in Geesteren. Ter plaatse bleek dat een grote ruit van een schuifpui met grof geweld was ingeslagen en dat meerdere goederen zijn ontvreemd.

Een getuige zag dat een donkerkleurige Volvo, type 440, met de achterzijde naar het pand stond. Eén persoon was in het pand aanwezig en zette meerdere goederen buiten neer. Vervolgens liep deze persoon meerdere keren van het pand naar de auto om de goederen in te laden. De auto reed vervolgens met gedoofde lichten weg in de richting van de Kormelinkstraat.
(2010030837)

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek van beide inbraken. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bureau Nijverdal donderdagmiddag en vrijdag gesloten

Nijverdal

In verband met verbouwingswerkzaamheden is het politiebureau in Nijverdal donderdagmiddag 8 april en vrijdag 9 april gesloten.

Voor spoedeisende zaken zult u te allen tijde worden geholpen, maar voor het doen van aangifte adviseren wij u een afspraak te maken. Via internet kan van veel feiten aangifte worden gedaan. Een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig.

Voor niet-spoedeisende zaken is de politie Twente 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. In noodsituaties kan natuurlijk altijd gebeld worden met het alarmnummer 112.

Twijfelt u of u voor uw zaak direct naar het politiebureau moet komen, bel dan eerste het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Drie personen overvallen, politie zoekt getuigen
Hengelo
Woensdagavond 7 april omstreeks 22.00 uur werden een 22-jarige man uit Hengelo en een 27-jarige vrouw uit Hengelo en een 19-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van hun telefoon. De drie stapten uit de bus op de Carel Mandersstraat in Hengelo. In de bus hadden ze een woordenwisseling gehad met een man en een vrouw, die ook op die locatie uit de bus stapten. Er ontstond een gevecht waarna de onbekende man en vrouw met de GSM's van de drie vandoor gingen. De man en vrouw waren mogelijk van Turks/Marokkaans komaf en renden nadien weg in de richting van de H. Leefsmastraat.
Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Recherche Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.