Gemeente Laarbeek


Onderzoek tevredenheid Wmo-cliënten Laarbeek

LAARBEEK - De gemeente Laarbeek biedt ondersteuning aan mensen met (lichamelijke) beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig bij het huishouden. De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo
We vinden het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan. Daarom voert de gemeente een onderzoek uit. Hierover hebben we contact gehad met de Werkgroep Wmo. Dat is een groep deskundige burgers uit Laarbeek die de gemeente advies geeft over de regels en de uitvoering van de Wmo. Zij staan achter dit onderzoek.

Schriftelijke enquête onder gebruikers
Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst, waarin vragen worden gesteld over de verschillende kanten van de ondersteuning en de voorzieningen. De enquête zal in de week van 12 t/m 15 april worden verstuurd aan ongeveer 800 willekeurig gekozen cliënten en aanvragers van Wmo-voorzieningen in Laarbeek. Het onderzoek is anoniem, dus de gemeente kan niet op het enquêteformulier zien of achterhalen wie de invuller is.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Wij verwachten dat we rond de zomer de uitkomsten van het onderzoek bekend kunnen maken in de Laarbeeker.

Wat moet u doen als u een brief krijgt van de gemeente Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van de cliënten nodig, om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op hun behoeften.

U kunt bij het invullen van de vragenlijst hulp krijgen. Daarvoor kunt u contact opnemen met een aantal steunpunten. De contactgegevens staan in de brief die met de enquête wordt meegestuurd.