Waterschap Groot Salland


* WGS projecten in Google Maps

Waterschappen zoeken jeugddijkgraaf

Laatste wijziging: 8 april 2010

Het Waterschap Groot Salland gaat in het eigen werkgebied op zoek naar de beste kandidaat om zitting te nemen in het eerste nationale jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur, bestaande uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar, gaat voor de zomervakantie van start om in november ideeën aan te leveren over waterthema's waarvan zij denken dat hun leeftijdgenoten daar nu en in de toekomst mee te maken krijgen. Met de ideeën die het jeugdwaterschapsbestuur aandraagt, gaan de waterschappen ook daadwerkelijk aan de slag.

De Nederlandse waterschappen willen jongeren meer betrekken bij hun werk. De waterschappen vinden dat nodig, omdat nadenken over waterbeheer betekent dat je ook moet nadenken over de toekomst. De benoeming, eind 2009, van de 17-jarige Laura Pierik uit Den Haag tot jeugddijkgraaf, was de opmaat naar de samenstelling van een nationaal jeugdwaterschapsbestuur. In dit bestuur neemt uit elk waterschap één afgevaardigde zitting, dus ook vanuit het Waterschap Groot Salland, verantwoordelijk voor het waterbeheer in West-Overijssel. Deze groep jongeren gaat vanuit een eigen visie met de waterschappen meedenken over het waterbeheer in Nederland, nu en in de toekomst.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het interessant vinden om mee te denken over waterbeheer in hun eigen waterschapsgebied en in de rest van Nederland, kunnen voor meer informatie terecht op de website www.jeugdwaterschap.nl. Daar kunnen ze ook zien hoe ze zich kunnen aanmelden.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl