Antillenhuis


Sparta-Feyenoord wint 12e editie Hudson John toernooi

fotos: Nos Teve

De 12e editie van het Hudson John toernooi werd op 3 april gewonnen door Sparta-Feyenoord. Door de overwinning op Savigny, ADO en DOOR Neptunus bleef het hoofdklasseteam dit weekend ongeslagen in eigen stadion.

In Nederland begint het nieuwe honkbalseizoen dit jaar op 9 april en traditiegetrouw organiseerde Sparta-Feyenoord in het paasweekend, een week voor de aanvang van de competitie, het Hudson John Toernooi.

Op 3 april werd de eerste dag van het driedaagse toernooi bijgewoond door o.a. de Plv. Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, mw. Mr. Mavis Brooks-Salmon, de Arubaanse Gevolmachtigde Minister Edwin Abath, Voorzitter MAAPP, Raymond Labad, en natuurlijk ook de naamgever aan het toernooi: Hudson John. Hij is inmiddels 70 jaar oud.

Het honkbalteam Sparta-Feyenoord bestaat uit de helft Antilliaanse en Arubaanse spelers en de helft Nederlandse spelers. Onder andere spelers Gregory Gustina, Ramiro Balentin, Rubinet Coco, Persey Isenia, Roderick Simon, Imco Rudolf, Shurendel Borgschot en Calvin Martinez zijn van Antilliaanse afkomst. Dino Anasagasti en Luti Bernadina zijn de Curaçaose coaches.

Sinds zaterdag is de Dominicaanse werper José Henriquez-Ventura (hij speelde de afgelopen jaren zeer succesvol in de Curaçaose competitie) het team komen verrijken. Hij arriveerde op de ochtend van het toernooi in Nederland en zal dit seizoen voor het eerst meespelen in de Nederlandse competitie. Voor het nieuwe seizoen heeft Voorzitter van Sparta-Feyenoord Papito Zielinski daarnaast nog een contract getekend met de werper Raynard Doran (Curaçao).

Voor meer informatie kunt u terecht op www.sparta-feyenoord.nl

Uitslagen 12de Hudson John Toernooi 2010 ADO-DOOR Neptunus 0-0
Sparta-Feyenoord -Savigny 2-1 Savigny -ADO 3-1
ADO - Sparta/Feyenoord 1-3 DOOR Neptunus - Savigny 4-0 Sparta-Feyenoord-DOOR Neptunus 3-2


---

Gepubliceerd op: 08-04-2010 Bron: Antillenhuis