Watersportverbond - KNWV

Feestelijk afsluiting van het 25e Goofies seizoen

donderdag 8 april 2010

Het 25^e Goofies winterzeilseizoen werd zaterdag geanimeerd afgesloten met muziek en het huldigen van de Goofies kampioenen. Symbolisch worden de overall-prijzen van het seizoen toegekend door de winnaar in de 'winnaars-overall' te hijsen.

Goofies afsluiting Bij ORC 1 won Ralph Berkmans uit Breskens
afgetekend met de Antilope, net als onder IRC 1. Bij de ORC 2 t/m 5 was het bijzonder spannend in de strijd tussen Johan Bol uit Goes met de A-BOEN en Kees Meijer uit Waalre met de SWITCH. De schipper die in de laatste race voor de andere zou eindigen werd winnaar. Dat lukte Johan Bol die daardoor Goofies Kampioen in zijn klasse werd.

Ook bij IRC 2 ging de winst naar Johan Bol uit Goes met de A-BOEN voor Henk van Zweden uit Middelburg met de BEAU BATEAU en Paul van de Pol en Suus Hendrikse uit den Bosch met de YETI. Johan won in deze klasse alle wedstrijden waarin hij startte. Terecht dat hij zijn 2^e
kampioensoverall mocht aantrekken.

In de klasse van de ongemeten boten groter dan 10 meter werd Andries Wams uit Wolphaartsdijk met de CROSSROADS wederom kampioen.

Het Goofies-seizoen 2009-2010
In het afgelopen winterseizoen namen in totaal 128 schippers met hun boot en bemanning deel aan één of meer Goofies races. De race van november was het drukst. Er deden toen 100 boten mee. Hoewel je niet aan een winterwedstrijd moet meedoen voor het mooie weer, hadden de zeilers over het algemeen niet te klagen. Met uitzondering van februari toen de wedstrijd letterlijk âde mist ingingâ waren er geen uitzonderlijke weersomstandigheden. De Goofen hadden er wel last van dat de windrichting vaak anders was dan er 2 uur voor de wedstrijd werd voorspeld. Omdat op dat moment de baan moet worden gekozen hadden daardoor niet alle wedstrijden een mooi indewinds rak (het kenmerk van een goede wedstrijdbaan).