Philips

Parallel lines: vijf shortfilms, vijf verhalen, één dialoog

Philips en Ridley Scott Associates brengen de magie van de bioscoop naar de huiskamer

"There are millions of ways to tell a story. There's only one way to watch one" - dat is het creatieve concept achter een prachtige, gevarieerde reeks van vijf shortfilms rond eenzelfde thema, die vandaag uitkomt: Parallel Lines.

Parallel Lines, dat vanaf nu bekeken kan worden op www.philips.com/cinema, is de vrucht van een experimentele samenwerking tussen Philips en de gerenommeerde filmproducenten van Ridley Scott Associates (RSA), opgericht door Sir Ridley Scott.

Regisseurs van RSA hebben vijf korte films gerealiseerd, elk in een verschillend genre, met een eigen scenario, maar die alle gebaseerd zijn op dezelfde dialoog. Greg Fay, Johnny Hardstaff, Hi-Sim, Carl Erik Rinsch en Jake Scott ontwikkelden hun eigen interpretatie van zes zinnen, in genres drama, actie, animatie, sciencefiction en thriller.

Podarok (The Gift) - Carl Erik Rinsch

Actie- en avontuur thriller in het futuristische Moskou.

El Secreto de Mateo - Greg Fay

Een hartverwarmend verhaal over kinderen die midden de arme wijken van Zuid-Amerika leven.

Jun & the Hidden Skies - Hi-Sim

Een fantastische animatiefilm met een bruisend avontuur.

The Hunt - Jake Scott

Een thriller met een mysterieus einde.

Darkroom - Johnny Hardstaff

Een zwartgallige sciencefiction thriller die zich afspeelt in een retro-futuristisch Sjanghai.


* Meer informatie over de films

"Ik ben onder de indruk van de films en van de manier waarop de regisseurs de uitdaging van een unieke dialoog hebben aangepakt. Ze hebben die op een creatieve manier geïnterpreteerd en hun technische uitvoering is onberispelijk", zo luidt het commentaar van regisseur en medeoprichter van RSA, Sir Ridley Scott.

"Parallel Lines vertrekt van het idee dat er miljoenen manieren zijn om een verhaal te vertellen, maar dat er slechts één manier is om ernaar te kijken", aldus Gary Raucher, vicevoorzitter en Head of Integrated Communications bij Philips. "Philips gelooft in de stelling 'zien is geloven'. We wilden dus een unieke reeks van buitengewone shortfilms in verschillende filmgenres creëren, om mensen de kans te geven uit eerste hand te zien hoe de Philips televisies de bioscoopbeleving thuis mogelijk kunnen maken."
De samenwerking met RSA bevestigt de belofte van Philips om de fantastische bioscoopbeleving thuis mogelijk te maken. Om de lancering van Parallel Lines te vieren, kondigt Philips vandaag aan dat het een wedstrijd organiseert voor de realisatie van een zesde shortfilm. De wedstrijd kreeg de naam "Tell It Your Way" mee en zal beoordeeld worden door Sir Ridley Scott. Wie uit de kandidaten het meest creatieve en technisch indrukwekkend originele werk inlevert, krijgt de kans om één week lang professionele ervaring op te doen in de kantoren van Ridley Scott Assiociates (RSA) in Los Angeles, New York of Hong Kong. Meer informatie is te vinden op
www.youtube.com/philipscinema.

De vijf films van Parallel Lines zijn nu online beschikbaar op www.philips.com/cinema en kunnen hier bekeken worden met de Philips Ambiplayer, een mediaspeler die het effect van de unieke Ambilight-technologie, alsook de beeld- en de klankkwaliteit van de Philips televisies weergeeft. De Ambiplayer heeft exclusief op www.philips.com/cinema interactieve functies waarmee kijkers kunnen spelen met het licht, de beeld en de klank: in- en uitzoomen, meerdere kijkhoeken, geluidseffecten, vertraagde weergave en parallelle subfilms. Filmfans worden ook aangespoord om de films aandachtig te bekijken op de website en zo hints en verborgen boodschappen in elke film op het spoor te komen.

Sinds de lancering van de trailer zijn duizenden filmliefhebbers al fan geworden van Parallel Lines op Facebook. Door fan te worden krijgen ze toegang tot exclusieve content, zoals interviews met de regisseurs, beelden en clips achter de schermen. Philips ondersteunt nu al voor het derde jaar op rij baanbrekende filmprojecten. In 2009 kreeg de resoluut surrealistische en technisch briljante shortfilm Carousel, geregisseerd door Adam Berg, de Cannes-Lions 2009 Film GRAND PRIX. De vijf Parallel Lines films verleggen de grenzen van de creativiteit nog verder. Ze tonen aan dat Philips maar al te goed weet hoe het de bioscoopbeleving thuis kan scheppen door vooruitstrevende films te maken die de cinematografische mogelijkheden van de unieke Ambilight-technologie, bekroonde beeld- en klankkwaliteit van de Philips televisies in de kijker zetten. Philips televisies brengen films tot leven. Ze bieden adembenemend scherpe beelden, een krachtige klank en zijn uitgerust met de gepatenteerde Amiblight Spectra-technologie die de meeslepende gloed van bioscoopschermen nabootst. Ze werden zodanig ontwikkeld dat ze een intense bioscoopbeleving thuis garanderen.

* Meer informatie, foto's, trailers en downloads


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto