Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Akkoord over nieuw Dagelijks bestuur

De vertegenwoordigers van Leefbaar/IJsselmonde, VVD, CDA en CU/SGP hebben akkoord bereikt

Op donderdag 8 april hebben de vertegenwoordigers van de politieke partijen Leefbaar/IJsselmonde, VVD, CDA en CU/SGP een handtekening gezet onder het coalitieakkoord.

Vol vertrouwen, handen uit de mouwen is het motto van dit akkoord op hoofdlijnen voor de komende vier jaren voor de deelgemeente IJsselmonde.

Naast belangrijke maatregelen die de leefbaarheid in de deelgemeente moeten verbeteren, zal ook veel aandacht worden besteed aan het terugdringen van de onveiligheid en criminaliteit in de wijken. Samen met de bewoners zal een offensief worden gestart om de leefbaarheid binnen de deelgemeente te verbeteren.

Er wordt tevens verder gewerkt aan het versterken van de zelfredzame wijken, ruimte gegeven aan de talentontwikkeling van bewoners en aandacht besteed aan het opgroeien in de deelgemeente. Maar ook is er de noodzakelijke aandacht voor de bezuinigingen die het deelgemeentebestuur ziet aankomen. Verwacht wordt dat vanaf 2012 het deelgemeentefonds aanzienlijk verlaagd zal worden.

15 april in de deelraad wordt het nieuwe dagelijks bestuur beëdigd, bestaande uit de heren ing. Luuk Wilson, (LR-deelgemeentevoorzitter), en de leden mr. Norbert Swaneveld (LR), drs. Bram van Hemmen (CDA), drs. Wouter Boonzaaijer (CU/SGP) en Ernst-Jan Walraven Borst (VVD).