Openbaar Ministerie

Politie vordert rijbewijs in van snelle motorrijder

8 april 2010 - Landelijk Parket Team Verkeer

Een 29-jarige motorrijder uit Reuver heeft woensdagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren. De man maakte diverse ernstige snelheidsovertredingen zowel buiten als binnen de bebouwde kom.

Hij haalde snelheden van 157, waar 100 is toegestaan, 145 waar 80 mag en in de bebouwde kom van Reuver reed de man ongeveer 115. Omdat de overtreding binnen de bebouwde kom is gepleegd, en de gevaarzetting daarbij veel hoger is, heeft de politie de jongeman aangemeld bij het CBR voor het volgen van een cursus Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).

De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) is een driedaagse cursus die wordt opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels herhaaldelijk in ernstige mate overtreden. Wanneer bestuurders zich schuldig maken aan bewust risicovol verkeersgedrag (bijvoorbeeld snijden, veel te hard rijden of bumper kleven), volgt de verplichting om op eigen kosten een driedaagse cursus te volgen. Cursisten moeten de kosten geheel zelf betalen (per 26 januari 2010 bedraagt dit EUR792,00).