Politie Hollands Midden

Nieuwe wijkagent voor Leiden West

Leiden, 08-04-2010 o Matthieu Fallaux is vanaf het begin van 2010 werkzaam als wijkagent in de wijken Mors en Transvaal.

Hij neemt de rol waar van wijkagent Hans Groeneweg, die voor een langere periode deze functie niet kan vervullen. Matthieu: Voor mij is dit een mooie kans om mij in het wijkagentschap te verdiepen. Ik had altijd al veel interesse in deze functie. Het is voor mij nog onbekend terrein en daarom een mooie invulling op mijn werk als agent.

Sinds 1998 is Matthieu Fallaux werkzaam als politieagent. Hij werkte als motoragent en coördinator in de surveillancedienst in het centrum van Leiden. Na dit heel wat jaren gedaan te hebben, vindt hij nu een nieuwe uitdaging in de functie van wijkagent. Ik blijf uiteraard in Leiden werken, een stad naar mijn hart.

Een wijkagent is veel in zijn wijk te vinden. De Hoge en Lage Mors en de Transvaalbuurt is Matthieu Fallaux zijn werkgebied. Hieronder vallen de Vondellaan en het Diamantplein. In deze wijken wonen veel mensen van verschillende afkomst. Ik vind het belangrijk om aanspreekbaar te zijn voor iedereen. Dat is een belangrijk aspect van mijn werk.

Een wijkagent wil regelmatig in gesprek zijn met de inwoners van de wijk. Hij geeft adviezen en helpt de inwoners waar nodig, zolang het maar in het kader van het politievak past. Matthieu: Ik vind het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in hun woonomgeving. Als wijkagent wil ik hier mijn steentje aan bijdragen door met de bewoners te zoeken naar oplossingen voor structurele problemen. Buurtbewoners kunnen dus altijd bij mij terecht. Het wijkbureau is te vinden op de Langegracht 11. Via 0900-8844 kunt u ook contact met mij opnemen. Een bericht achterlaten is mogelijk, indien ik niet aanwezig ben.