Politici prijzen initiatief cultureel dagje uit

08/04/2010 15:50

Nationale Postcode Loterij

Politici prijzen initiatief cultureel dagje uit

Jubileumrit voor Museum Plus Bus - 555 maal dagje uit

Den Haag / Amsterdam, 8 april 2010 - De Museum Plus Bus bezorgde vandaag voor de 555e maal een groep senioren een cultureel dagje uit. Ruim veertig bewoners van Zorgcentrum Reeuwijk en hun begeleiders brachten een feestelijk bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. Woordvoerders cultuur van de Tweede Kamer van onder andere CDA en VVD leidden de groep rond door het Mauritshuis, waarbij de Kamerleden hun favoriete schilderij toelichtten.

De Museum Plus Bus bezorgt sinds januari 2008 senioren een cultureel dagje uit en laat hen genieten van een museumbezoek dat zij normaliter niet meer kunnen meemaken. De BankGiro Loterij ondersteunde de Museum Plus Bus tot nu toe met 1,8 miljoen euro voor de start en uitvoering van het project en is daarmee founder van de Museum Plus Bus.

De bus is een initiatief van zeven musea (Mauritshuis, Hermitage Amsterdam, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Cobra Museum, Joods Historisch Museum en Kröller-Müller Museum). Inmiddels maakten al meer dan 20.000 mensen een rit met de bus.

Harmen Siezen, ambassadeur van de BankGiro Loterij: "De BankGiro Loterij brengt cultuur en mensen dichter bij elkaar. Juist voor ouderen, vaak een vergeten doelgroep, is dat geweldig!".

"Een prachtig project en een mooi voorbeeld van particulier initiatief", aldus Nicolien van Vroonhoven-Kok, Woordvoerder Kunst en Cultuur voor het CDA in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.