wehkamp.nl eerste online aanbieder elektrische auto ZERO

08/04/2010 16:16

Wehkamp B.V.

Vanaf donderdag 8 april is bij wehkamp.nl de Tazzari ZERO verkrijgbaar. Deze Italiaanse City Car is een elektrische auto voor op de openbare weg. wehkamp.nl is hiermee de eerste webwinkel in Nederland die online een elektrische auto aanbiedt.

wehkamp.nl springt hiermee in op een veranderende mobiliteitsmarkt die zich steeds meer beweegt richting elektronisch vervoer en elektrische innovatieve producten. De sterke opkomst van elektronische city cars is hier een sterke exponent van. wehkamp.nl loopt met de verkoop van deze auto tevens voor op de trend in de autobranche die zich beweegt richting verkoop via internet.

Zelf je auto samenstellen

Klanten die bij wehkamp.nl de ZERO bestellen kunnen deze zelf samenstellen. Via een configurator op wehkamp.nl kan de klant onder andere de kleur, de soort velgen en het interieur bepalen. Ook kan de koper via diverse optionele toevoegingen zoals een ultraview glazen dak, de ZERO verder aanpassen aan persoonlijke wensen en eigen behoeften.

Gemak

Het gehele bestellingproces voor deze auto kan online worden afgehandeld en kent het 'one stop shop'- principe. Na samenstellen van de Zero via de configurator ziet de koper gelijk de totaalprijs en ontvangt de klant een vrijblijvende offerte in zijn mailbox. Vervolgens krijgt de hij de mogelijkheid op afspraak een proefrit te maken in de ZERO. Mocht de klant overgaan tot verkoop dan is de ZERO voorzien van een garantie- en onderhoudscontact en krijgt de nieuwe eigenaar bij oplevering een uitgebreide rijinstructie. Bovendien geldt bij aanschaf van de Zero een BPM vrijstelling. De levertijd van de ZERO bedraagt gemiddeld 14 weken.

Ecologisch voertuig

De Tazzari ZERO is een compacte tweezitter met twee bagageruimtes met in totaal meer dan 160 liter De Zero is een ecologisch voertuig: de gebruikte materialen zijn zeer duurzaam en het is een 100% elektrische auto. Dit betekent niet meer naar de pomp, je laadt de motor eenvoudig op via het stopcontact. Bovendien verschijnen er in Nederland steeds meer zogenaamde groene oplaadpunten

Over de Tazzari Zero City Kart

De Tazzari Zero City Kart zoals hij voluit heet, heeft met zijn Li Ion accu's een bereik van 140 km en een gemiddeld verbruik van 3 ct. per kilometer. De topsnelheid bedraagt 100 km p/u. Door het aluminium chassis, de achterwielaandrijving en de tussen de assen geplaatste elektromotor met 150 Nm, beschikt de Tazzari Zero over een uitermate sportief weggedrag en is hij zeer geschikt voor gebruik in en om de stad.

Over Tazzari

Tazzari is een nieuw Italiaans automerk dat alleen elektrische auto's bouwt. Het merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door SensaMotive waarbij de verkoop van de modellen niet via traditionele dealers maar via internet verloopt.

http://www.wehkampreporter.nl