De Haagse Hogeschool


De Haagse Hogeschool op 3e plek in Keuzegids Hoger Onderwijs Deeltijdstudies 2010

De Haagse Hogeschool is in de ranglijst van de Keuzegids Hoger Onderwijs Deeltijdstudies 2010 op de derde plek geëindigd bij de beste grote en middelgrote instellingen. De opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Personeel & Arbeid en Management, Economie en Recht gooien de hoogste ogen. Studenttevredenheid over de kwaliteit van het programma, over de docenten en over de voorbereiding op de loopbaan zijn belangrijke pijlers in het onderzoek. Maar ook de grootte van de werkgroepen/colleges, de hoeveelheid contacturen per opleiding, de slagingspercentages en de oordelen van deskundigen tellen mee.

In de gids zijn ruim 400 deeltijdopleidingen op hbo- en wo-niveau beoordeeld. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van De Haagse Hogeschool scoort 84 punten (op een schaal van 100) en eindigt op de tweede plaats van de 24 vergelijkbare opleidingen. Een positieve beoordeling van de groepsgrootte in colleges, het programma, de docenten en de lessen, de baanvoorbereiding, de organisatie en de faciliteiten zorgen voor deze hoge klassering.

Ook de opleiding Personeel en Arbeid (74 punten) behaalt een hoge score en eindigt op een gedeelde tweede plaats. Vooral de docenten en de lessen, de âsurvival van het eerste jaarâ, de baanvoorbereiding, de organisatie en de faciliteiten krijgen een zeer positief oordeel van de studenten. Management, Economie en Recht doet het eveneens goed en eindigt met 74 punten op een gedeelde derde plaats. Een positieve beoordeling van de grootte van de werkgroepen, het programma, de docenten en de lessen, de baanvoorbereiding en de organisatie dragen hieraan bij.

Opleidingen in de subtop zijn Bedrijfskundige Informatica, HBO Rechten en de Pabo (allen 68 punten), Communicatie (66 punten), Bedrijfseconomie (64 punten), Facility Management en Commerciële Economie (62 punten), en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (60 punten).

Bij de rankings van opleidingen en instellingen in de jongste editie van de Keuzegids is de studenttevredenheid, net als in 2009, nog maar voor de helft bepalend. Ook de hoeveelheid contacturen per opleiding telt nu mee, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure wegen in 2010 voor 50% mee.

Bron: Keuzegids Deeltijdstudies 2010, uitgegeven door Stichting HOP in Leiden. Indien u geïnteresseerd bent in de Keuzegids Hoger Onderwijs Deeltijdstudies 2010, dan kunt u een exemplaar bestellen via www.keuzegids.org .