De Telefoongids


Profielgegevens van sociale netwerken nu met telefoonnummer

123people.nl en DeTelefoongids.nl koppelen gegevens

123people en De Telefoongids BV koppelen hun diensten en maken het makkelijker om online profielgegevens via 123people en direct bijbehorende telefoonnummers via De Telefoongids BV te zoeken en vinden. Hiermee springen zij in op de toenemende populariteit van het vinden van vrienden, zakelijke contacten of familieleden via online media.

De nieuwe samenwerking tussen www.123people.nl en http://www.detelefoongids.nl biedt de internetgebruiker aanvullende mogelijkheden om personen mee te zoeken en vinden. Via een zoekopdracht naar een voor- en achternaam op 123peopleworden nu zowel - publiek zichtbare - profielen op sociale netwerken, alsook weblinks, foto's en e-mailadressen, en nu ook telefoonnummers getoond die mogelijk behoren tot de gezochte persoon.

Maar liefst negen miljoen Nederlanders zijn actief op sociale netwerken (79 procent van de online populatie*) en inmiddels is zo'n dertig procent van de zoekopdrachten op het web gericht op het vinden van (namen van) personen. Met het toenemende gebruik van sociale media zoals blogs, Twitter en online netwerken zoals Hyves, LinkedIn en Facebook worden deze media steeds vaker ingezet om personen te zoeken.

De online samenwerking komt niet alleen reguliere internetgebruikers ten goede,ook iPhone- gebruikers kunnen voortaan via de iPhone-applicatie van 123people vanuit de zoekresultaten bij De Telefoongids & Gouden Gids contact opnemen met hun vrienden, zakelijke contacten of familieleden.

(*=onderzoek InSites Consulting)

Over 123people

Vanaf februari 2008 optimaliseert 123people online zoeken naar namen en personen. Met inmiddels over de 35 miljoen gebruikers is 123people wereldwijd de grootste en populairste personenzoekmachine. De internet start-up uit Wenen, Oostenrijk, biedt een snel en betrouwbaar zoekprogramma op het web voor gebruikers die een efficiënte bron zoeken om online informatie en gegevens over zichzelf of anderen te vinden. Momenteel is 123people beschikbaar in elf landen: Nederland (www.123people.nl), Duitsland (www.123people.de), Oostenrijk (www.123people.at), VS (www.123people.com), Canada (www.123people.ca)., Zwitserland (www.123people.ch), Italië (www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se) en het Verenigd Koninkrijk (www.123people.co.uk) in acht verschillende talen.

Over De Telefoongids Holding BV

De Telefoongids Holding BV bestaat uit meerdere business units: De Telefoongids BV (regionale, lokale en gemeentegidsen), Suurland Outdoor BV (stadsplattegronden), Multi Response Media BV (handelsnaam is Scoot Media ­ affiliate marketing), ClearSense BV (online marketing) en gedeeltelijk (belang van 50%) Werkspot BV (Werkspot.nl is de marktplaats voor klussen). De Telefoongids & Gouden Gids, LokaalTotaal en City & Tourist Promotions zijn handelsnamen van De Telefoongids BV. De Telefoongids BV gaat regelmatig strategische allianties aan met innovatieve partners zoals Tupalo, Iens.nl, Marktplaats en Skype.

Over De Telefoongids BV
De Telefoongids BV is hét innovatieve multimediale bedrijf op het gebied van zoek- en vindgemak. Als uitgever van o.a. De Telefoongids & Gouden Gids maakt het particulieren, bedrijven, producten en diensten in Nederland makkelijk vindbaar. Het bedrijf beschikt over de meest complete, directe en relevante database in Nederland te gebruiken via internet, print en mobiel. Met deze database is De Telefoongids BV leider in het zoeken en vinden van lokale partijen en het genereren van leads. Maandelijks raadplegen minimaal 10 miljoen unieke gebruikers in Nederlanders deze database: de website van De Telefoongids & Gouden Gids heeft per maand 6,9 miljoen unieke bezoekers en staat in de top 10 van de meest bezochte sites in Nederland(1). De database telt 1,2 miljoen unieke gebruikers via mobiel. Daarnaast wordt de papieren gids(2) elke maand door ruim 6 miljoen unieke bezoeken geraadpleegd. De informatie is ook te vinden via Finnu (Windows Live Messenger), `Nummerinformatie 1888', `SMS 1313', `De Telefoongids & Gouden Gids Mobiel', op smart telefoons via de Java en Layar applicatie, `Zoek en Vind' op de pple iPhone, de Siemens huistelefoon en KPN Op Weg (navigatie). Het bedrijf maakt onderdeel uit van De Telefoongids Holding BV in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: http://over.detelefoongids.nl/onsbedrijf.html

(1) Multiscope 2008
(2) TNS-NIPO monitor 2007/2008